AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 14 sp 9 v 1 o 4 f 28 - 9 mål 28 poäng

21-23 nov 2010


Inför Zilina #2

 

SENASTE: tisdag

Ikväll spelar Chelsea sin 100:e Champions Leaguematch!

51 segrar och en till och vi har ännu en gruppvinst som en av de första klubbarna som klarat det i år. (Med Bayern)Zilina

Chelsea kommer dock att starta ett mycket ungt lag. Josh McEachran som redan känt, kommer att starta, dock istället för återigen skadade Michael Essien (räcker inte hans urdumma avstängning i ligan...). Essien har en svullen tå. Lampard är fortfarande borta förstås.

Jeffrey Bruma startar istället för Alex som inte kommer att opereras just nu som tidigare sagts. Alex klarade matchen mot Birmingham utan konsekvenser, även om han under delar av matchen onekligen inte såg helt kurant ut, särskilt inte när han skulle springa. Dock är knät inte förvärrat men Chelsea väljer att spara honom för ligaspel och Bruma spelar med Iva i mittförsvaret. Som han borde gjort redan mot Sunderland. Hoppas Jeffrey tar chansen då han sett lite osäker (självförtroende?) ut vid vissa inhopp tidigare. Vi vet ju dock vilken kapacitet han har. Exakt var John Terry står med sitt nervproblem i benet vet vi inte, men det sades i helgen att han skulle kunna vara aktuell mot Newcastle.

Själv gissar jag att även Sturridge och van Aanholt kommer att förekomma i matchen, kanske från start, liksom förmodligen kontraktsdiskuterande Gael Kakuta.

En poäng är minimikravet. Inget sägs om Chelsea chansar med Turnbull i målet, hoppas verkligen inte det. Inte förrän gruppsegern är även teoretiskt säkrad. Däremot är kanske Zhirkov spelklar igen efter vilat i helgen. Vilket antingen innebär att Cole också kan vilas eller att vi får en stark vänstersida.

Viasat visar som sagt inte matchen, ett öde som aldrig drabbar Arsenal eller United. Dock kan man ju till deras försvar säga att de röda lagens grupper är ju inte lika avgjorda som Chelseas. Jag förväntar mig dock att även Chelseas sista match mot Marseille kommer att förvisas till icke-kanalerna Viasat Extra. Tyvärr, men det kanske ger deras kommentator tid att lära sig att Bosingwa faktiskt inte var en Scolarivärvning, då han kom till klubben två månader före Scolari. Jag börjar bli trött på att höra den felaktigheten, även om det inte var lika pinsamt som Uefabyråkraten som gästade deras "You'll never watch alone" förra veckan och satt och ljög (snackar man om saker man inte vet något om och påstår felaktigheter är det lögner) rakt ut om Chelseas finanser. Pinsammare än så kan det ändå inte bli, men så var ju killen leedssupporter.

Zilina förlorade med förödmjukande 7-0 hemma mot Marseille och de lär säkert satsa på ett betydligt mer tillknäppt spel borta mot Chelsea trots den brist på form som Chelsea visat. Zilina vill säkerligen inte bjuda på en match med stora siffror i sin på pappret svåraste match i gruppen. Så räkna med ett försvar till och med lägre än Birminghams. Vilket innebär att skulle Chelsea släppa till ett mål kan det här bli riktigt bevärligt. Därför vill jag att Cech står.

---

På söndagseftermiddagen bekräftade Carlo Ancelotti att det blir en ung startelva mot Zilina. Helt klart är att Josh McEachran, vårt 17-åriga jättelöfte som gjorde debut som inhoppare borta i Zilina, startar.

Det ser också ut som om Gael Kakuta, Patrick van Aanholt och Jeffrey Bruma startar.

----

Fyra förluster redan, ändå i målskillnadsledning i serien. Konstigt nog. Men det känns oerhört tungt och nu kommer en period med riktigt tuffa matcher när vi är hårt skadedrabbade och än värre, utan självförtroende. Jag vågar inte sia om något, men det känns inte bra.

Förlusten mot Birmingham var en av de där som man råkar ut för. Chelsea var fullständigt överlägset men oerhört ineffektivt och när det väl luktade mål var Ben Foster och trävirket där. Brums hade en målchans och satte den. Förluster gör ruskigt ont, men det är ändå skillnad på förlust och förlust. Sunderland var en skräckupplevelse, igår mer något sådant som händer.

Det minskar dock inte den kritik jag har mot Carlo Ancelottis fega laguttagningar (varför fick Bosingwa inte starta) och oförmåga att ändra en matchbild (sena och delvis felaktiga byten). Den kritiken är inte oförtjänt.

---

Dags för Champions League igen. Gruppen är egentligen avgjord men Chelsea behöver ytterligare en poäng på två matcher för att säkra den för lottningen viktiga gruppsegern.

Räkna med många och stora ändringar i laguppställningen mot hopplösa gruppjumbon Zilina på Stamford på tisdag. En match som tyvärr åter förvisats till viasats periferikanaler som nästan ingen kan se.

För att spara slitna och skadade spelare kommer säkerligen en mycket ung elva att starta med några inslag av rutin och erfarenhet. Vi får dock hoppas att det ändå ska räcka till att rädda den där poängen. Jag har fått nog av förluster för hur lång tid som helst nu. Det behövs för stukade självförtroenden en vinst med bra effektivitet, det som kanske allra mest saknas just nu.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.