MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 12 sp 9 v 1 o 2 f 28 - 5 mål 28 poäng

11 nov 2010


Inför Black Cats

 

SENASTE NYTT: söndag

Enligt tidningsuppgifter kom det inte som en överraskning för Ray Wilkins att han skulle få lämna. Han hade förväntat sig det i ett halvårs tid. Dock sägs fortfarande inget om varför, även om en del spekulerar i att det går ända tillbaka till elimineringen ur Champions League. Att säga att vi nu är klokare är en klar överdrift, snarare väcker det fler frågor.

Det sägs att Chelseas anfallare inte är helt kuranta utan kommer att testas sent, vi får se. Största frågan är nog ändå om det blir Florent Malouda som tar Lampardpositionen på mittfältet med Ramires till höger och Zhirkov till vänster och Mikel där bakom. En något annorlunda Chelseauppställning mer liknande 4-2-2 är det många förväntar sig. Vi får se.

 

lördag

Lite intressant lördagsläsning medan vi väntar. >>>> Om vår akademi.

Inga direkta nyheter om laget eller Ray Wilkins (bara mer spekulation) även om det nog blir Paul Clement som lär efterträda honom som assisterande manager. Det är åtminstone klara indikationer på att det kommer att rekryteras internt och jag tror inte Neil Bath kommer att lämna akademin. Emenalo är fortfarande aktuell, men jag hoppas att det inte blir så.

I tidiga lördagsmatchen var United i det närmaste utspelade av Villa och låg under med 2-0 när Villa tappade koncepterna och maskinen United tryckte på och räddade en poäng och sin förlustnolla. Imponerande trots besvikelsen. Förhoppningsvis innebär det att Chelsea kan utöka sin ledning till dem imorgon.

---

fredag

Frank Lampard är återigen skadad. Det ska vara en ny skada, en muskelskada i ljumsken som kommer att lägga till tre veckor ytterligare till hans redan långa frånvaro. Absolut inte en bra nyhet nu när Essien skaffade sig en idiotisk trematchers avstängning. Vi behöver båda i terrormånaden december med tanke på det spelschema vi har då.

Alex's knäskada har inte heller läkt som det tidigare utlovades och Alex är borta från söndagsmatchen mot Sunderland.

Däremot är Anelka tillbaka.

Vinst mot Sunderland skulle bli vår 12e raka mot dem, sedan 2001. Tror nog Steve Bruce och the Black Cats är lite tveksamma inför den statistiken.

Sunderland har Mensah tveksam och Bent samt Anton Ferdinand skadade bland de mer kända. Deras "superlöfte" Jordan Henderson spelar och han lär vara högaktuell för Chelsea som ev ersättare för Lampard i framtiden (och ännu mer för Bruces förra klubb Man U som ersättare för Paul Scholes). Bruce höjer Henderson till skyarna, jag är mer tveksam då han inte visat särskilt mycket i de Sunderlandmatcher jag har sett. Han är dock bara 20 år så...

Trolig start XI: Cech - Bosingwa, Ivanovic, JT, Cole - Ramires, Mikel, Zhirkov - Anelka, Drogba, Malouda. Kalou som supersub igen!

---

 

Dagen efter då Manchesterlagen tydligen spelade årtiondets tråkigaste fotbollsmatch (jag lyckades dock se live den enda farligheten på hela matchen, Tevez frispark som dock var för långsam om än välplacerad). Den kvällen fick Chelsea med sig en 1-0 seger mot lillebror Fulham. Det ser inte så imponerande ut i statistiken men Chelsea spelade klart bättre än på senaste tiden, framförallt började de spela fotboll när matchen började vilket inte skett på flera omgångar. 9-3 i klara målchanser och 9-2 utanför säger det mesta, förutom att med bara ett enda mål är vilket lag som heslt alltid illa ute för enstaka händelser, så vi ska tacka Petr Cech för två mycket bra räddningar på ruskigt bra långskott från Fulham. Dock skulle Chelsea, och framförallt Kalou avgjort matchen långt tidigare. Kalou är ett mysterium som fotbollsspelare. Som inhoppare är han en supersub, som startspelare okoncentrerad och missar nästan vilka chanser som helst! Drogba spelade men verkade fortfarande väl tagen av sviterna av malarian och Essien gjorde ännu ett snyggt nickmål (fast när Niva jämförde honom med Tim Cahill i nickförmåga då skrattade jag högt. Det var dock Essiens tredje nickmål i år, och nästan sammanlaget eller.... Det var f ö inte Viasats mest säkra kväll med Chelseafakta då kommentatorn hävdade att Scolari värvat Bosingwa fast Bosingwa var klar för Chelsea månader före Scolari kom!). Essiens utvisning var dock oerhört klumpig och onödig. Det fanns inget uppsåt att skada, men det såg inte bra ut även om han inte träffade Dempsey. Tre matcher borta pga tån och nu antagligen tre till för ett ögonblicks dumhet!

 

SunderlandSöndagens uppgift är Sunderland. Ett av de där lagen som är väldigt olika borta och hemma. Den här gången är de borta och på Stamford Bridge förra säsongen slutade motsvarande match 7-2 till Chelsea. Kan vi hoppas på en upprepning?

Jag struntar i vilket, bara det blir vinst och gärna en nolla då Chelsea nu satt nytt klubbrekord i antalet hållna nollor. Nio raka matcher på hemmaplan.

I Sunderland har Asamoah Gyan blivit en succévärvning trots att han spelat mindre än väntat då Steve Bruce envisats med att välja mellan antingen honom eller Darren Bent istället för båda. Då Bent är skadad lär vi få se en ensam Gyan jaga på Stamford Bridge.

I Chelsea sägs det att Frank Lampard är spelklar och troligen startar, men inte kommer att spela hela matchen. I Essiens frånvaro är det bra nyheter och kanske får Lampard fylla rollen som höger mittfältare och senaste månadens succé Yuri Zhirkov fortsätter till vänster. Kan bli en intressant uppställning. Otroligt nog har vi inte direkt saknat Lampard även om det funnits ögonblick i matcherna vi verkligen saknat hans förmåga att ta sig in i straffområdet. Hoppas dock Chelsea lyfter sig ytterligare minst ett snäpp då vi snart är inne i min skräckmånad december, en månad då vi aldrig tycks övertyga och i år har fått en ruskigt tuff lottning.

Alex och Anelka lär definitivt vara tillbaka från sina skador.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.