MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 12 sp 9 v 1 o 2 f 28 - 5 mål 28 poäng

11 nov 2010


Ray Wilkins lämnar

 

Så händer det igen, en populär manager lämnar Chelsea. Ray Wilkins som fungerat som överbryggande kraft i klubben genom flera managerbyten lämnar omgående sin tjänst som assisterande manager. Ingen förklaring ges.

Chelseas VD Ron Gourlay säger: 'On behalf of everyone at the club I would like to thank Ray for everything he has done for Chelsea Football Club. We all wish him well for the future."

Det här känns absolut inte bra. Chelsea hävdar att hans kontrakt inte kommer att förnyas och att det då är bäst att han lämnar klubben omgående.

Vi supportrar ställer oss oerhört frågande till det här och vill veta den verkliga anledningen. Det är ingen tvekan om Wilkins stora popularitet bland supportrar och spelare. Wilkins var under en tuff tid för klubben vår bästa spelare även om han vid en av våra jojonedflyttningar valde att lämna Chelsea för spel i Manchester United och senare Milan.

Detta är absolut inte vad klubben behöver just nu när laget är ur form.

Varför Chelsea? Ni är faktiskt skyldiga fansen en värdig och rimlig förklaring.

Rykten säger att något ska ha hänt igår kväll efter matchen, men ännu vet ingen något.

Tills vidare tar reservlagsmanager Paul Clement över Rays arbetsuppgifter. Clement ingår redan i ledarteamet.

Spekulationerna om efterträdare har redan börjat varav det mest sensationella namnet är Gianfranco Zola, mer trolig isåfall Steve Clarke som var assistent till Zola i West Ham och har varit det i Chelsea tidigare. Det ryktas även om Paolo Maldini som var aktuell redan förra året men då tackade nej av familjeskäl.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.