MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 11 sp 8 v 1 o 1 f 27 - 5 mål 25 poäng

7 nov 2010


Inför Cottagers

 

SENASTE NYTT: onsdag

Mer nytt om Drogbas malaria visar att han haft malaria tidigare, och som ni säkert vet är malaria en sjukdom som kan gå i skov så vi ska kanske inte skylla helt och hållet på honom. Otur bara att han inte fick rätt behandling förrän han blev frisk. Han ska dock nu vara helt frisk och spelar från start mot ett Sparky Hughes' Fulham som ännu inte vunnit borta, och som han gjort tre mål på i de senaste matcherna. Mer ikväll tack, vi behöver sudda bort minnet av söndagens hemska första halvlek och förlusten mot de där. Drogba ligger på en delad andraplats i skytteligan med 6 mål, Malouda delar ledningen med Tevez och Kevin Nolan på 7. Petr Cech är dock i ensamt majestät med 7 nollor redan i år, Joe Hart följer därefter med 5.

Om Chelsea håller nollan ikväll tangeras klubbens rekord i hemmamatcher i ligan utan insläppta mål. Förra gången det hände var de sista sju matcherna 1926-27 och de första två säsongen efter i div 2! På tiden det rekordet ryker.

---

Både Alex (lätt svullet knä) och Anelka (ryggen) tycks fått besvär efter händelserna på Anfield och är frågetecken inför derbyt mot lillebror nedåt floden till. Vi har också fått förklaringen till Drogbas dåliga form på senaste tiden då sent omsider har läkarteamet insett att han drabbades av malaria efter en kort Afrikaresa. Något som väcker frågor både om läkarteamets oförmåga att upptäcka den riktiga anledningen till hans sjukdom och hur klubben släpper iväg en spelare till Afrika utan nödvändiga förhandsåtgärder, något som självklart är Drogbas eget ansvar också. Drogba kommer att bilda anfall mot Fulham tillsammans med Kalou, som tyvärr är lika dålig när han startar som han är giftig när han kommer in i matcherna, och Malouda.

Essien är helt spelklar och det senaste är att Lampard spelar på söndag, men jag avvaktar gärna med att tro på det senaste efter alla falska besked som redan getts. Även Mikel och Petr Cech har bekräftats som startande i matchen. Ang fyrbackslinjen och vänster mittfält får vi vänta på besked. Bosinga eller Ivanovic? Zhirkov eller Ramires?

-----

Vi gjorde den sämsta halvlek jag sett Chelsea göra på år och dagar, och .... inte mycket mer att säga. Det här sved, jävlar vad det sved. Men utan Essien, Lamaprd och Drogba - tja, inget lag i världen kan ta sådana avbräck.

---

FulhamFörra gången vi möttes på Stamford Bridge vann Chelsea tack vare ett självmål av till Man U flyttade Chris Smalling. Det var Fulham som tog ledningen. Precis som i Blackburn förra helgen lyckades Chelsea vända matchen då.

Fulham klarade i helgen meriterande oavgort mot Aston Villa medan Chelsea skämde ut sig i Liverpool (åtminstone i första halvleken, andra halvleken var mer en parodi på otur då Chelsea då var det klart bättre laget).

Förhoppnignsvis är Michael Essien tillbaka efter sin tåskada och tar hand om det minst sagt patetiska mittfältet från förra matchen. Frank Lampard lär nog inte vara aktuell. Jag hoppas också Bosingwa får spela ännu en match, stackars Ivanovic hade verkligen inte en av sina bästa dagar på Anfield (som om någon hade det). Men låt oss glömma den matchen om vi kan. Liksom vi får hoppas att Drogba är frisk igen och kan starta sin väg tillbaka till formen. Som vi återigen såg fungerar av någon anledning inte Salomon Kalou när han startar matcherna, bara när han får komma in och avgöra.

Revansch måste vara nyckelordet på onsdag. Och för guds skull börja spela fotboll när matchen börjar, inte först till andra halvlek som den senaste tiden.

Chelsea måste vinna den här matchen och hitta tillbaka till det spel som klubben glänste med i början av säsongen. Och det lär nog inte bli lätt mot mycket svårbesegrade Fulham, som dock väldigt gärna spelar oavgjort. Med sju oavgjorda är de värst i Premier League och det verkar som vår gamle Sparky, Mark Hughes gjort det till sin egen specialitet. Det var ju det höga antalet oavgjorda matcher med Manchester City som avslutade hans sejour där.

Inget annat än en vinst kan accepteras i det här läget, men det innebär inte att det kommer att bli lätt att få den.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.