MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 10 sp 8 v 1 o 1 f 27 - 3 mål 25 poäng

30 okt 2010


Inför Spartak

 

SENASTE NYTT: tisdag 2 nov

Florent Malouda fick en smäll mot Blackburn och är inte aktuell för spel på onsdag. Inte heller Bosingwa kommer att spela, då han varit sjuk i veckan och inte tränat. Drogba kommer dock att spela, då han redan missat två CL-matcher för avstängning och första mötet mot Spartak pga virussjukdom. Något som kanske tagit en del av hans fina form då Drogba inte riktigt stått att känna igen i de två senaste matcherna.

Ancelottti har också (försökt) tysta alla transferrykten inför januarifönstret, inte minst med Torres. Chelsea har inte för avsikt att bjuda på Torres och planerar inga spelarköp i januari om laget inte råkar ut för allvarliga skador.

Ny tippas startelva är därför Cech - Ivanovic, Alex, JT, Cole - Essien, Mikel, Zhirkov - Kalou, Drogba, Anelka

SpartakChelsea har hållit nollan i 14 av sina senaste 23 Champions League-matcher på Stamford Bridge. Under dem har vi bara en enda förlust. Tuff statistik för Spartak även om de har haft en bra period i ligaspelet under vilken de även slog ligaledarna Zenit från St Petersburg.

Spartaks manager Karpin hyser stora förhoppningar om att lagets kanske viktigaste spelare, playmakern Alex (vanligt brasilianskt spelarnamn uppenbarligen) kommer att kunna spela sin första match efter skada i morgon. Ett lyft för laget självklar, även om det brukar ta lite mer tid än så att hitta formen efter skada.

Skönt med en match som betyder något i gruppspelet av Champions League, även om en vinst för Chelsea innebär att resten av gruppspelet inte betyder något.

Det står också klart att Chelsea vilar Frank Lampard till söndagens f d big four-möte med Liverpool. Däremot är Ramires spelklar. Ancelotti har varnat för en mycket ung bänk och jag hoppas att det innebär att Fabio Borini finns där, även om han inte spelade i reservlagsmatchen mot Wolves igår (ett ungt Chelsea fick storstryk med 4-0 borta). Bruma och Kakuta spelade delar av matchen och Patrick van Aanholt hela. Jag skulle också tro ungdomssensationen Josh McEachran lär finnas med på bänken.

 

------
Spartak Moskva kommer att sakna Kalmar FF-kändisen (?) Ari Ferreira på onsdag. En skada han ådrog sig i förra matchen håller honom utanför startelvan.

Chelseas förväntade startelva är: Cech - Bosingwa, Alex, JT, Cole - Essien, Mikel, Zhirkov - Anelka, Drogba, Malouda

Lite krydda inför matchen har Spartak ägare Leonid Fedun gett vår Yuri Zhirkov genom att hävda att Zhirkov kan bara skjuta mål en gång var femte år på det sätt han gjorde i Moskva. Zhirkov som spelade för värsta rivalerna CSKA har enligt ryska medier accepterat utmaningen och hoppas bevisa Fedun fel.

---

Oj, vad tufft det blev och så dåligt Chelsea spelade, särskilt i första halvlek. Men det är det som gör mästare, att vinna sådana matcher som Blackburn. De var oerhört aggressiva och framgångsrika i det. Och som tur var missade ju Roberts sitt friläge, annars vete fasen. Ett sent mål av Ivanovic efter suveränt förarbete av Chelseas bäste spelare (tillsammans med Petr Cech) Yuri Zhirkov räddade vårt förprång i serien. Bättre spel måste dock till i veckan och till helgen.

---

Då är det dags att avgöra Champions League Grupp F. Serien vänder och en poäng för Chelsea innebär att de är klara för avancemag även i årets Champions League. En vinst och det är också klart att det blir som gruppsegrare vilket ger fördelar vid lott och när man spelar borta eller hemmamatch. Plus att vi kan förvänta oss att se en hel del juniorer spela mot Marseille och Zilina om det blir vinst.

Chelsea vann komfortabelt med ett försvagat lag i Moskva, inte minst tack vare ett underbart mål av Zhirkov. Den här gången har vi ett bättre lag och bland annat gör Dider Drogba säsongsdebut i CL! Däremot saknas fortfarande Frank Lampard, men han beräknas vara den ende förutom långtidsskadade Benayoung som inte är tillgänglig. Men mot Liverpool i helgen kan vi nog räkna med en mycket spelsugen Frank som aldrig tidigare varit långtidsskadad.

Jag är övertygad om att Chelsea kommer att gå för en seger mot Spartak, det är ändå hemma och det ligger mycket i att avgöra gruppen redan nu. Inte minst ger det arbetsro inför det tuffa spelschemat framöver.

Jag tror matchhjälten mot Blackburn kommer att vilas och att Bosingwa också startar för första gången i Champions League för Chelsea i år.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.