MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 9 sp 7 v 1 o 1 f 25 -2 mål 22 poäng

25 okt 2010


Inför Rovers

 

FREDAG NYTT:
Alex är tillbaka till matchen mot Blackburn imorgon. Hur det påverkar backlinjen vet vi inte ännu. Däremot är Ramires inte spelklar förrän till Spartakmatchen på onsdag. Lampard förväntas vara speklar till Liverpool. Det är senaste nytt på skadefronten för Chelsea. (Benayoun är som vi vet dock borta länge).

Glöm inte att förra året fick Chelsea bara 1-1 på Ewood. Ett poängtapp som allvarligt ifrågasatte Chelseas möjligheter att vinna den säsongen, som tur var började Chelsea sedan återigen vinna övertygande.

Blackburn får tillbaka försvararna Ryan Nelsen, kapten och Christophe Samba, frågan är dock om bägge får starta då succéspelaren Phil Jones (som gjorde debut mot Chelsea i våras) knappast blir petad.

Min tippade startelva: Cech - Bosingwa, Alex, JT, Cole - Essien, Mikel, Zhirkov - Anelka, Drogba, Malouda med ett rätt tidigt byte mellan Bosingwa och Ivanovic om Chelsea skule vara i ledning.

---

SENASTE NYTT: Det har meddelats lagom till Chelseamatchen att Blackburn kommer att få nya ägare. Det är indiska fjäderfäproducenten Vensky's som kommer att ta över klubben. Det beräknas bli klart nästa månad. Vilken kanske lär ge dem en del resurser att handla för i januari, något som nog kan behövas om Blackburn ska ta sig uppåt i tabellen.

Optimismen i media är stor att Frank Lampard faktiskt kommer vara spelklar till helgen. Det har varit så många bud nu att jag avvaktar nog innan jag tror på det.

---

Det var knappast Chelseas bästa insats i år, men det var ändå en kassaskåpssäker vinst över Wolverhampton och Chelsea har nu ett nytt rekord på Stamford Bridge i antal spelade minuter utan att släppa in ett enda mål. 781 minuter. Senast någon gjorde mål på Stamford Bridge var i mars, och då förlorade de ändå med sex mål! Det var John Carew i Aston Villa som gjorde mål i 7-1-matchen.

Jag ger bara tre spelare i Chelsea överbetyg för insatsen i lördags. Det är Petr Cech, José Bosingwa och Yuri Zhirkov. Resten kom knappt upp i normal standard. Vilket tyvärr är rätt normalt när det gäller Chelsea matchen efter CL-matcher! Detta ä något Chelsea verkigen måste komma tillrätta med framöver. Ändå är det på något sätt väldigt imponerande att vinna sådana här matcher med ett haltande lag. Det är mästarkvaliteter. För det är ändå i de här matcherna som mästerskap säkras, inte bara i toppmatcherna.

Blackburn----

Nu gäller det dock Blackburn Rovers på lördag. Blackburn är ett av de där lagen som är alldeles oerhört annorlunda att möta på deras hemmaplan eller på vår så det är verkligen inte bara att åka norrut och hämta hem poängen.

Jag tippade att Blackburn skulle få problem i år efter en bökig sommar med osäkerhet och få värvningar. Det talades om ägarbyte men i slutändan hände ändå ingenting.

Sam Allardyce är en manager som inte saknar självförtroende och han är utan tvekan en kompetent manager. Däremot är han inte som han själv tycker en man för lag som Real Madrid. Nej, inte alls.

Blackburn har svenske Martin Olsson som forsar fram förtjänstfullt längs vänsterkanten. Där finns också norske veteranen Gamst Pedersen som leverer farliga inlägg, frisparkar och inkast. Stjärna i försvaret har unge Phil Jones blivit bredvid veteraner som Ryan Nelsen.

Rovers på Riverside är en svårspelad match, så Chelsea bör helst växla upp en del sedan i lördags. Till godo för det är självklart att det denna vecka inte är någon match i veckan så en del trötta spelare som Essien som spelat alla matcher för Chelsea och Malouda som också matchat internationellt kan vila och ladda batterierna. De såg bägge rätt slaka ut i lördagens match även om Essien stod för en underbar passning till Kalous mål och Malouda gjorde första målet och gick upp i gemensam ledning av skytteligan, med 7 mål och Carlo Tevez.

Det finns en möjlighet att Frank Lampard kommer i matchform till lördag, men räkna inte med det. Däremot bör Alex och Ramires finnas tillgängliga för spel.

---

ADIDAS

Adidas och Chelsea har skrivit nytt kontrakt, till år 2018. Kontraktet är ett av de största inom fotbollen. För klubben är ett avtal kring material, tröjor etc det största klubben har. Visserligen har vi nyligen ersatts av Man City som Disney's officiella soccer club...skönt, då jag hatar när fotboll kallas soccer.

Chelsea är ju världens fjärde populäraste klubb och det har självklart speglat avtalet. Av de fyra klubbarna i topp är det Chelsea och Real Madrid och det kommer kanske som en överraskning, men Real Madrid är inte den klubb som säljer flesta Adidaströjor i världen. Det är Chelsea, även Liverpool säljer fler än Real med sina storstjärnor!

Exakta detaljer är självklart hemliga som det sägs, men avtalet ger Chelsea mellan 18-20 miljoner pund per år. Gissningsvis detta är 6-8 miljoner mer per år än tidigare.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.