MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 8 sp 6 v 1 o 1 f 23 -2 mål 19 poäng

22 okt 2010


Inför Wolves

 

SENASTE NYTT: Carlo har inte namngett laget idag men har bekräftat att både Drogba och Bosingwa kommer att starta. Han har också meddelat att Sturridge är frisk igen, men hamnar nog på bänken.

Alex och Ramires kommer att träna med laget nästa vecka. Lampard kommer förmodligen att börja träna med laget i slutet av nästa vecka.

Wolves saknar som jag sa nedan Craddock, Henry, Mancienne, det är osäkert om min hatspelare (för vad han gjorde Petr Cech) kommer till start vilket jag välkomnar varmt då jag inte vill se honom på Stamford Bridge, Stephen Hunt. Guediora och Zubar är också borta.

R.I.P. MATTHEW HARDING

Jag vill också påminna om att idag för 14 år sedan, 1996, var dagen då Matthew Harding, en sann Chelseasupporter och den som höll Ken Bates stången i styrelsen gick bort. Han dog i en helikopterolycka på väg hem från en ligacupmatch i Bolton. Efter enormt tryck från supportrar döptes the West Stand om till The Matthew Harding Stand för att hedra honom. (Säkerligen den handling Bates hatade mest att göra under sin tid i klubben). Jag hoppas de som är där imorgon skänker Matthew Harding sin hyllning.

Harding var en framgångsrik affärsman som var näst störste ägare i Chelsea vid tiden. Han var som vi trodde på väg att utmana Ken Bates och föra Chelsea vidare. Bates hade redan då gjort sig mycket impopulär hos oss supportrar även om det var några år innan Bates nästan lyckades åstadkomma klubbens undergång genom sina vidlyftiga fastighetsaffärer i vilka han anväde klubben som säkerhet. Harding var till skillnad från Bates också en livslång Chelseasupporter och gick in i klubben på grund av sin kärlek till Chelsea FC.

De som kan höjer säkert ett glas Guinness ikväll för Matthew Harding. Det var hans favorit.

---

Det gick inte så där jättebra för Wolverhampton när de senast besökte Stamford Bridge. Förlust med 4-0. Och de låg då i ett mycket bättre tabelläge. I år har de bara vunnit en enda match och ligger på nedflyttningsplats. Själv trodde jag nog de skulle vara lite bättre, om än inte så jättemycket.

WolvesDet kommer också till Stamford utan vansinnestacklaren Henry som betyder mycket för deras spel när han håller sig förnuftig. Ännu viktigare är mittbacken Craddock som också lär saknas. Michael Mancienne spelar självklart inte heller då han ju är Chelseaspelare kontraktuellt.

Chelsea får tillbaka Didier Drogba, vilket väl måste räknas som en förstärkning. Möjligen gör Carlo senare ikväll en Carlo och presenterar laget. Vi får dock räkna bort Lampard även om han nu tydligen börjat träna hårt med specialträning, dock ej med laget. Läget för Alex är okänt, men räkna inte med honom. Benayoun är som vi vet borta större delen av säsongen. Ramires medverkan är också osäker, även om jag tror han lär finnas med på bänken.

Jag räknar dock med att Bosingwa startar och ser fram emot det väldigt mycket. Chelsea har varit lite enbent, framför allt framåt hittills den här säsongen. Inte minst då Ferreira som är bättre defensivt än offensivt vikarierat. Jag är dock glad över att Ferreira är i klubben då han är en perfekt back-upspelare. Kanske inte världsklass men bättre än sitt rykte vill jag påstå och han kan spela rakt över hela backlinjen, vilket är oerhört värdefullt för klubben.

Mitt tippade lag är:
Cech - Bosingwa, Ivanovic, JT, Cole - Essien, Mikel, Zhirkov - Anelka, Drogba, Malouda

Ett i allra högsta grad slagkraftigt lag. Cech är tillbaka i samma form som innan huvudskadan. Cole har varit fantastisk även om han dippat lite i form senaste matcherna. JT spelade utan problem från ryggskadan i tisdags. Zhirkov gorde ett härligt mål i Moskva och framförallt var väldigt bra. Likaså Anelka. Drogba är alltid bra, men Malouda är inte riktigt lika vass som i säsongens inledning men han är ju ändå ganska hyfsad.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.