MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 8 sp 6 v 1 o 1 f 23 -2 mål 19 poäng

17 okt 2010


Inför Spartak


SENARE NYTT 18/10;

Så har vi fått en skada till. Ramires ansluter sig till sjukstugan som är Chelsea. Det ser också definitivt ut vad det gäller Alex, vilken gör Lampard, Benayoun, Drogba och Bosingwa som vilas sällskap utanför truppen. Kalou är däremot helt klart tillbaka. För att täcka vakanserna i truppen har Billy Clifford kallats upp från reserverna/ungdomarna. Så räkna med ungdomar och en ännu tuffare match än tidigare väntad.

Viasat visar matchen som startar redan 18.30. Det talas även om att vila Malouda eller Cole...? Vi får se: nu gissar jag om alla rykten om vilade spelare stämmer på:

Cech - Ferreira, Ivanovic, JT, Cole - McEachran, Mikel, Zhirkov - Kalou, Anelka, Malouda om han och Cole nu inte vilas av någon anledning. Då lär Zhirkov ta vänsterbacken och Sturridge förmodligen i kedjan.

---

SENASTE NYTT: Alex är inget bra namn för brasilianska spelare just nu. Vår Alex är skadad även om det finns en liten chans till spel. Spartak Moskvas playmaker Alex skadades i fredagens match i ryska ligan och kommer inte att kunna spela mot Chelsea på tisdag. Däremot har målgöraren Weliton, som tidigare rapporterats skadad gjort comeback och kommer nog att spela. Skotten McGeady är osäker, han missade fredagsmatchen. Ersättare för Alex lär förmodligen Ari som många känner från tiden i Kalmar FF.

Spartak spelade i fredags och vann, men har som sagt långt upp till Zenit högst upp i tabellen. Spartak parkerar just nu på en fjärdeplats och lär få svårt att komma högre upp.

Ancelotti har också till Fulham Chronicle sagt att även Michael Essien kommer att vilas på grund av plastgräset på Lushniki och Essiens nyligen läkta knä. Det är en avsevärd försvagning på mitten då även Lampard och Benayoun saknas där. Det öppnar för ett mittfält med Mikel och nykomlingarna Ramires och McEachran

---

Det gär inte att förneka att vi förlorade två poäng mot Aston Villa som matchen såg ut i andra halvlek. Största positiva biten var ändå Josh McEchrans spel när han kom in, trots att han höll på att kosta oss poängen med ett ödesdigert misstag. Bosingwas inhopp var också oerhört roligt att se. Ett år sedan han blev skadad på samma arena. Visst fanns det lite rost i hans spel, men väldigt lite för en spelare som varit skadad ett helt år. Jag gillade också första halvan av andra halvlek som Zhirkov presterade. Två träträffar och inget mål för Chelsea. Vi får söka tröst i att vi förlorade i den här matchen förra året. Och att Manchester United också förlorade två poäng, fast mot det" lätta laget" (citat Ferguson) WBA och hemma. Synd att vi inte möter dem just nu, de ser verkligen inte imponerande ut för tillfället. Istället får vi den äran i skräckmånaden december.
---

Spartak MoskvaJosé Bosingwa kommer dock inte att spela mot Spartak Moskva då konstgräs är väldigt dåligt för nyligen läkta knäskador. Josh McEachran förtjänar en start, liksom Zhirkov.

Inte heller Lampard eller Benayoun lär spela. Knappast heller Alex även om det ännu är osäkert, besked efter träningen söndag-måndag. Kalou däremot lär nog starta då Kakuta verkligen inte tog sin chans mot Aston Villa. Det lär väl bli fler hoppas vi om hans kontraktstrulande inte blir allvarligare. Att John Terry spelade trots att han inte var hundraprocentig märktes tydligt på Villa Park. Didier Drogba som avtjänat sitt senaste Uefa-straff (jag förväntar mig att han kommer att straffas fler gånger oavsett) kommer troligen inte att åka med till Moskva då han verkar fått influensa och varit febersjuk hela förra veckan. Ancelotti vill inte ta med en spelare som inte tränat på resan verkar det som. Typiskt eller hur, men säsongen är lång och vi kommer att behöva en frisk Drogba under hela säsongen, inte bara på tisdag.

Spartak saknar sin bäste målgörare, Weliton som förmodligen inte spelar. Spartak har haft en lika bra start som Chelsea på sitt första CL-äventyr på många år. Två segrar mot samma motståndare som Chelsea. Samma poäng för bägge lagen gör ju att den här matchen kan bli väldigt avgörande för utgången i gruppen, åtminstone vad det gäller förstaplatsen. Den är viktig med tanke på fortsatt lottning då gruppvinnare får fördelen av hemmamatch i andra mötet i slutspelet. Något som är nästan lika viktigt som att få en domare som klarar av sitt uppdrag, vilket vi verkligen inte varit bortskämda med i CL-sammanhang. Jag tänker på Frisk, Øvrebø och domaren som missade en solklar straff på San Siro förra säsongen. För att ta de tre värsta. Och vinner inte Spartak Champions League i år lär de inte få spela där nästa år heller då de ligger på fjärde plats långt efter Zenit och de andra lagen i ryska ligan i slutfasen av säsongen.

Största problemet är dock inte den förväntade kylan utan konstgräset. Ett underlag Chelsea verkligen inte är vana vid. Att dessutom spela på det i vad som kan vara nollgradig kyla gör det inte lättare, risk för skador. En risk så stor att Bosingwa tvingas vila från matchen.

En seger vore mycket trevligt då vi nog då kan anse gruppen som avgjord.

Min tidiga gissning på laguppställningen:
Cech - Ferreira, Ivanovic, JT, Cole - Essien, Mikel, McEachran - Kalou, Anelka, Malouda

Fast kanske blir det istället Zhirkov på Lampards plats på vänstra sidan av mittfältet. Carlo har verkligen ett slags problem med all talang vi har på den sidan. Trots att det blir lite slagsida tycker jag det är väldigt roligt att se Ashley Cole, Yuri Zhirkov och Florent Malouda bjuda upp till dans till vänster.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.