MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 7 sp 6 v 0 o 1 f 23 -2 mål 18 poäng

10 okt 2010


Inför Villans


15/10:
Ojoj oj vad skador Chelsea har för ögonblicket, och sjukdom.

Carlo Ancelotti namngav därför sitt lag redan idag:

Cech, - Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole,- Ramires, Essien, Mikel, - Kakuta, Malouda, Anelka

Gael Kakuta gör alltså Premier Leaguedebut från start.

Drogba har feber och spelar därför inte, alla andra är skadade. Dock kommer Bosingwa att börja på bänken och Carlo räknar med att han kommer att få ungefär en halvtimme speltid. Han meddelade också som tippat att Bosingwa kommer inte att spela i Moskva på grund av plastgräset. Förutom långtidsskadade Benayoun har Chelsea för ögonblicket Lampard, Kalou, Alex, Sturridge. Av dem är Lampard borta två veckor till! (Det börjar bli en följetong med längre och längre frånvaro för honom). De övriga kan komma att bli aktuella redan mot Spartak Moskva även om Alex verkar vara ett frågetecken.

Aston Villa borta är ingen lätt match. Särskilt inte med ett försvagat lag som imorgon. På tio säsonger har Chelsea bara vunnit en enda match mot Aston Villa på Villa Park! Men låt oss hoppas att Chelsea fortsätter den fina inledningen även nu när skadorna börjar slå till på allvar.

----

14/10:
John Terry tränade lätt idag torsdag och besked om han spelar kommer under fredag eftermiddag. Även Bruma kunde träna.

Dagen har annars mest handlat om hur en mycket besviken Yossi Benayoun har ifrågasatt Chelseas läkare. Något han inte är ensam om. Vi har också feldiagnosen av Philippe Prosenik och alla olika bud vi i månader fick höra angående Essiens och Bosingwas skadeproblem. Att som i fallet med Yossi missa tre stycken magnetröntgen och andra undersökningar och kalla skadan liten när den var stor (Yossi opereras i Finland på måndag), är faktiskt långt från godkänt från en medicinsk avdelning som höjts till skyarna - uppenbarligen inte helt välförtjänt. Jag förstår verkligen Yossis besvikelse, även om rätt diagnos inte hade förhindrat att han nu är borta i ca sex månader. Däremot väcker det hos mig frågan om skadan inte borde ha upptäckts redan vid den obligatoriska läkarundersökningen i samband med övergången från Liverpool?

Chelsea har idag också skrivit kontrakt (ett slags, då kontrakt egentligen inte får skrivas med spelare under 17 år) med Michael Gyasi, en tyskfödd spelare i Northampton Town. Kanske inte så anmärkningsvärt om ni inte hört talas om honom. Gyasi är 11 år gammal och har varit i Northampton två år! Själv är jag tveksam till den här utvecklingen, men det är en framtvingad utveckling av Uefa, FA och andra organisationer som säger sig jobba för fotbollens bästa. Vilket kanske inte alltid är spelarnas bästa. I avtalet ingår flera klausuler där Chelsea betalar olika summor beroende på Gyasis framsteg.

Chelsea har följt Gyasi i ett års tid. Gyasi är en forward som i en match för Northampton mot Chelsea U-10 gjorde två mål (Chelsea vann matchen 6-2) och uppenbarligen imponerade. Gyasi med familj kom till England för fyra år sedan.

---

ÄNNU SENARE SENASTE NYTT: 13/10
Det har visat sig att Jeffry Brumas skada är inte allvarlig, han kommer att träna som vanligt torsdag. Alex och Kalou återkommer i full träning först nästa vecka. Inget har sagts om John Terrys skada ännu!

Däremot är Yossi Benayouns skada som väntat betydligt allvarligare. Vårt nyförvärv som utsågs till bäste spelare i den enda match han startade i före skadan, mot MSK Zilina, är borta cirka 6 månader. Hans skadade achillessena, hälsenan, opereras på måndag.

----

SENARE SENASTE NYTT: 12/10
Skadeeländet för Chelseaspelare i landskampssammanhang fortsätter. Jeffrey Bruma som skulle spelat ikväll för Holland U-21 fick lämna återbud pga skada. Inga detaljer om vilken sorts skada eller hur länge han är borta har lämnats.

Det är dock inte bra nyheter för Chelsea som redan har brist på mittbackar inför lördagens match.

Vår andra mittbackalternativ Branislav Ivanovic startade i skandalmatchen i italien, som högerback, men som ni säkert redan känner till fick ju matchen avbrytas pga läktarkravaller. (Slobodan Rajkovic startade som vänsterback!).

---

SENASTE NYTT: Söndagskväll meddelades det att John Terry inte kommer att spela landskampen på tisdag. Detta på grund av en ryggskada. Inget har sagts från Chelsea om hur allvarlig skadan är och om det påverkar JTs medverkan på lördag.

----

Då det är landslagsspel för många Chelseaspelare under tisdagen handlar det just nu mest om att hålla tummarna för att inga ska bli skadade. Särskilt gäller det ju Petr Cech som i år inte får bli skadad med tanke på bristen på kvalitet bakom honom. Lampard, Essien, Drogba, Anelka vilar liksom Bosingwa som dock lär bli spelklar snart. Alex, Benayoun och Kalou vilar också då de är skadade även om Kalou säkert kommer att vara med i truppen på lördag.

Aston VillaAston Villa har haft en skakig start på säsongen men ligger ändå på en förväntad åttondeplats. Nye managern Gerard Houllier har bara varit ansvarig några få matcher och ännu inte satt sin prägel på laget, förutom att hans favoritspelare Emile Heskey nu startar matcher igen. Vilket han återgäldat med att också göra mål.

Däremot får vi absolut inte glömma att Chelsea mötte Aston Villa i motsvarande omgång nästan på dagen för ett år sedan - och förlorade. Villa vann med 2-1 och förlusten blev ännu surare genom att det var i den matchen José Bosingwa skadade sig. Nu kan han göra comeback, ett helt år senare i samma match. Personligen tror jag dock att Paulo Ferreira lär starta matchen. Lampard tror jag dock startar om inget trist inträffar de närmaste dagarna.

Det är en viktig match för bägge lagen. Chelsea kommer från en moralhöjande seger mot Arsenal och Villa från en bortaförlust mot Tottenham. Dock är det alltid lika svårt att gissa formen efter ett landslagsuppehåll. Chelsea har massor med spelare i landslag som spelat både en och två matcher under uppehållet, med den risk för skador och förslitning det innebär. Villa har haft bättre möjligheter att trimma och träna ihop sitt lag då basen i Villa är väldigt brittisk och få av dem besväras av landslagsuppdrag.

Chelsea har traditionellt de senaste åren haft rätt svårt mot Aston Villa och som sagt senast på Villa Park förlorade vi. Däremot avslutade vi ju förra säsongen med en utklassningsseger med 7-1 hemma på Stamford mot Villa och en nästan lika övertygande semifinalvinst i FA Cupen på Wembley (3-0).

Benayoun är långtidsskadad i Chelsea även om vi ännu inte fått någon prognos på hur länge han är borta, men vi ska nog inte räkna med honom mer i år om rapporterna stämmer. Alex lär vara borta någon-några veckor till. Kalou och Lampard förväntas däremot vara spelklara igen. Liksom Bosingwa som nämnts. Själv är jag lite osäker på John Terry som jag helst ser vilas imorgon av Fabio Capello, det lär dock inte ske då England har många skador på sina mittbacksalternativ. Jag oroar mig för JTs revbensskada som skulle behöva vilotid. En felaktig tackling eller en armbåge från en montenegrin och JT kan vara borta från Villa-matchen. Vilket ger oss en del problem även om Bruma säkert gärna fyller in.

En tidig gissning på startelva lyder så här:

Cech - Ferreira, Ivanovic, JT, A Cole - Essien, Mikel, Lampard - Anelka, Drogba, Malouda

med inhopp från Bosingwa, Ramires och Kalou.

I Villa fruktar jag mest Ashley Young som verkar hittat formen. Heskey gör mål och är med sin fysik en spelare nästan lika jobbig att möta som Drogba, särskilt för en revbenskännande JT.

 

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.