MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 7 sp 6 v 0 o 1 f 23 -2 mål 18 poäng

9 okt 2010


Bosingwa tillbaka...


Jag har väntat på det sedan tidigt i sommar, men något har hela tiden kommit i vägen. Men nu verkar det som om José Bosingwa, Bossman kallad, äntligen är tillbaka i spel för Chelsea.

Det var den 17 oktober förra året som Bossman fick en knäskada i en match borta mot Aston Villa. Ironiskt nog är nästa match för Chelsea Aston Villa på Villa Park och det kan bli Bossmans come-back på planen.

José Bosingwa startade förra säsongen sensationellt och var utan tvekan ligans bäste högerback när han blev skadad. Han orsakade nästan lika stor skada på vänsterförsvaren i ligan som Ashley Cole gör på andra sidan. Offensiv, bollskicklig, snabb och defensivt skicklig även om han märktes mer offensiv, vilket dock inte är unikt för en ytterback i ett mycket framgångsrikt lag.

Bosingwas skada har varit komplicerad och comeback-ryktena har funnits i många månader, men något har hela tiden kommit ivägen. Men nu verkar det, peppar peppar, som om han äntligen kommer att få dra på sig sin Chelseatröja igen. Fast med den otur han haft kanske vi ska vara försiktiga.

Chelsea har varit försiktiga och matchat Bosingwa tillbaka till matchform mycket försiktigt. Han har spelat i två reservlagsmatcher och enligt rapporterna har det gått utmärkt. Bosingwa tränar för fullt och fick 45 minuter i första matchen och ca 75 minuter i den andra.

Det lutar åt ett inhopp mot Villa igen, ett år senare. Så när som på en dag. Det beror självklart på hur utvecklingen i matchen är. Veckan efter har Chelsea en tuff veckomatch mot Spartak Moskva på konstgräset i Lushnikistadion. Ett underlag man nog bör spara Bosingwa från. En vinst där och gruppsegern i Champions League grupp F är nog i praktiken klar.

Men först Aston Villa som ett tag var nästan ett bogeylag för oss, men det har gått bra i de två senaste matcherna. Hela 7-1 hemma på Stamford och en klar 3-0 seger i FA Cupens semi. Men i motsvarande match förra året vann Villa med 2-1 hemma, det ska vi inte glömma och de verkar vara på gång igen efter att managerbytet äntligen tagit plats. Gerard Houllier har tagit över från Martin O'Neill och han har börjat framgångsrikt, och spelat sin favorit Emile Heskey från start vilket belönats med ett par mål av denne.

Även Frank Lampard och Salomon Kalou beräknas vara spelklara till på lördag. Alex fick en lårskada efter sitt fantastiska frisparksmål mot Arsenal, han är förmodligen borta ytterligare två veckor. Dock har Yossi Benayoun dragit på sig en ny-gammal skada. Hans vadproblem är läkt, men på landslagsuppdrag för Israel i veckan upptäckte problem med akilleshälsenan. Den är trasig och det kan innebära ett mycket långt speluppehåll för vår nykomling. Inte bra. Chelsea har bekräftat skadan men inte dess omfattning.

Petr Cech har för femte gången bivit utsedd till Tjeckiens bäste fotbollsspelare. Verkligen inte illa av en målvakt även om den tjeckiska generationen just nu inte är deras bästa.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.