MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 6 sp 5 v 0 o 1 f 21 -2 mål 15 poäng

26 september 2010


Didier kommer tillbaka - inför OM


SENASTE NYTT 27/9: Det står nu helt klart att Frank Lampard är fortsatt borta i minst fjorton dagar till. Han kommer inte att spela mot Marseille, Arsenal eller i Englands landskamp mot Montenegro därefter. Lite oroande börjar det bli. Lampard är känd för att aldrig varit skadad och nu har han tydligen fått stora problem med en abductormuskel, dvs inte det han operades för. Då abductormuskeln tydligen fäster till höftbenet och han operation var för bråck.

---

Det är inte mycket att prata om vad som hände i lördags, mer än uttrycka den enorma besvikelse jag kände över Chelseas insats. Hoppas slippa se något sådant igen den här säsongen. Däremot finner jag det anmärkningsvärt att vi uppträder så håglöst, omotiverade och inkompetenta mot just City tre gånger på raken nu. Och Tevez är en riktig "Chelseadödare". Straffet för att vi aldrig köpte honom?!

Men snacka om att resultaten ändå gick vår väg då samtliga (utom City) förväntade toppkandidater också tappade poäng. Arsenal, Tottenham fick också stryk, mot lag Chelsea slagit, och United fick lite turligt oavgjort. Så tabellmässigt gjorde Chelseas bottennapp ingen skillnad. Ännu en spik i kistan på dem som inte erkänner Premier League som den tuffaste och svåraste ligan i världen.

---

marseilleOlympique de Marseille spåddes vara vår svåraste konkurrent i Grupp F i Champions League. De startade dock med en tung hemmaförlust mot Spartak Moskva vilket ställer stora krav på deras insats på Stamford Bridge på tisdag.

OM tränas numera av vår, kortvarige mittfältare, Didier Deschamps som spelade ett år för oss. Deschamps var väl ingen jättesuccé men det var i slutet av hans karriär och omställningen till engelsk fotboll var kanske inte så lätt. Han blev dock ändå mycket populär för sin inställning.

Deschamps tog Marseille till franska mästerskapet för första gången på många år förra säsongen. OM som är Frankrikes mest traditionsrika och populära klubb har dock startat årets säsong klart sämre. De har tappat spelare och ersatt dem men ännu har laget inte börjat klicka. Nykomlingar som Gignac och Remy tillhör de mer namnkunniga. Känd från Premier League är Gabriel Heinze.

Som ni säkert vet är också OM klubben som Didier Drogba representerade innan han kom till Chelsea. Han är fortfarande efterlängtad där och varje år dyker det upp idiotiska rykten om att OM försöker locka tillbaka honom. Senast i somras påstod klubbpresidenten att de försökte prata med Chelsea om att sälja Drogba till dem. Ancelotti har sedan förnekat detta så det är kanske mer en av alla dessa medietransfers som Chelsea gör sig skyldiga till varje år. Det är väl ett hundratal varje år som enligt media är mer eller mindre klara för Chelsea, och ibland går det andra vägen uppenbarligen. Vi lär nog knappast få se Drogba lämna för Marseille inom kort. Däremot kommer Drogba som inte får spela för Uefa på tisdag på onsdag tydligen delta i en ceremoni där en klubb han representerade i sin ungdom, Levallois SC i en Parisförot döper om sin stadium efter Didier Drogba. (Levallois spelar i franska fjärdedivisionen).

Chelsea måste skärpa sig och vi kan nog förvänta oss samma uppställning som skämde ut sig på Eastlands i lördags, minus Drogba som avtjänar sista matchen i senaste avstängningen. Om inte Carlo vill poängtera att någras inställning och uppträdande helt enkelt inte dög. Jag bedömer det inte som omöjligt att Josh McEachran som radar upp fina inhopp kanske får starta i frånvaron av Lampard, Kalou, Benayoun. Förhoppningsvis har Carlo förklarat för dem allt de gjorde fel.

Med tanke på sitt läge i gruppen måste Marseille verkligen försöka ta poäng på Stamford vilket borde öppna upp matchen. Chelsea har nu visat att de taktiskt sett inte sköter sig mot täta och låga försvar av hög kvalitet.

En vinst ser jag som ett måste. Inte minst för att radera bort förra veckans obehagligheter som jag väldigt gärna vill glömma.

 

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.