MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 5 sp 5 v 0 o 0 f 21 - 1 mål 15 poäng

21 september 2010


Inför Magpies i CC - II


LAGUPPSTÄLLNINGEN:

22 Ross Turnbull
19 Paulo Ferreira
43 Jeffrey Bruma
26 John Terry (c)
38 Patrick van Aanholt
10 Yossi Benayoun
7 Ramires
18 Yury Zhirkov
23 Daniel Sturridge
39 Nicolas Anelka
44 Gael Kakuta

Avbs: 1 Petr Cech, 47 Billy Clifford, 33 Alex, 62 Nathaniel Chalobah, 46 Josh McEachran, 52 Jacob Mellis, 21 Salomon Kalou.

Ryktet om att Josh McEachran skulle starta stämde alltså inte!

Newcastle: Krul; Taylor, Campbell, Coloccini, Ferguson; Gutierrez, Vuckic, Smith (c), Lovenkrands; Ranger, Ameobi.
Subs: Soberberg, Williamson, Barton, Tiote, Ben Arfa, Nolan, Carroll.

De vilar alltså nästan bara anfallare; dvs Carroll, Ben arfa och Tioté samt Barton. Dock en uppställning närmare PL-laget än Chelseas.

---

SENASTE SENASTE NYTT: Även Josh McEachran, vårt 17-åriga superlöfte startar i kväll.

SENASTE NYTT: Ikväll bekräftade Carlo A att fyra ungdomar kommer att få starta mot Newcastle: Det är som väntat: Jeffrey Bruma, Patrick van Aanholt, Gael Kakuta och Daniel Sturridge. Dessutom kommer två spelare som inte finns i FA-truppen att finnas på bänken, Billy Clifford och Jacob Mellis. Vilas gör Drogba, Cole och som väntat Mikel och Essien

newcastleVi har redan talat en del om ligacupfajten mot Newcastle. (Se menyn till höger)

Det är ovanligt mycket spekulation om vilket lag Chelsea kommer att starta och trots att jag redan spekulerat i frågan, är jag fortfarande precis lika osäker. Det enda jag är är säker på är att Turnbull står i mål och att Sturridge startar. Hilario spelar inte då han är skadad och jag misstänker att Jan Sebek tar bänkplatsen som målvakt. Ramires och Benayoun ser jag också som givna, jag hoppas på Zhirkov och Bosingwa.

Vissa tidningar hävdade under tisdagen att både JT och Lampard kommer att vilas inför de kommande veckorna dår vi har massor av tuffa matcher och de stackarna också måste spela med landslaget. Det låter onekligen smart även om jag tror att åtminstone Lampard kommer att vara med i truppen, fast kanske tänkt för inhopp. JTs skada är mer av den sortens som mår bra av vila. Lampard har genomgått en operation och när skadan väl är läkt spelar mer vila ingen roll.

Chelsea har tilldelat flera spelare nya tröjnummer och några av dem kommer att sitta på bänken har klubben tillkännagivit; det är Billy Clifford nr 47 och Jacob Mellis nr 52. Även målvakterna Sam Walker, 54, och an Sebek, 61, har fått nummer.

Jag vill se Bosingwa, men undrar om jag får det. Jag vill gärna se Kakuta starta, men är även där lite tveksam även om jag tror han kommer att få speltid utan tvekan. Kanske får vårt underbarn Josh McEachran också starta, fast troligare är väl ändå ett inhopp då jag är övertygad om att Carlo vill spela Ramires och Benayoun och mittfältet är då redan bokat så att säga.

Chelsea har inte förlorat i första omgången (omg 3!) i Carling Cup sedan 2005. Vi har också vunnit tävlingen några gånger de senaste åren, samt en pinsam finalförlust mot Tottenham under Grant. Normalt går vi minst till kvartsfinal men i år tycker jag nog lottningen varit lite tuffare än vanligt i den här omgången.

Newcastles mnager Chris Hughton har meddelat att även han kommer att spela truppspelare. Jag tror ändå de sätter en XI på plan som har mer likheter med deras förstauppställning än vad Chelsea kommer att göra. Sol Campbell förväntas göra sin Newcastledebut i den här matchen efter att kämpat ifatt med försäsongsträningen. Mot det kanske Chelsea svarar med ett riktigt kvickt anfall med Sturridge, Kakuta, Borini.... Campbell är duktig fortfarande, men snabb - nej. Då deras förstemålvakt Harper är skadad tippas Tim Krul stå i mål med en svensk ung målvakt som back-up, Ole Söderberg. Anfallaren Leon Best förväntas återkomma efter sin vristskada, åtminstone till bänken att börja med.

Annars är Newcastles mest omtalade spelare just nu unge Andy Carrol som varit sensationellt bra hittills även om han av något oförklarlig anledning vill se ut som en argentinsk tangoslusk med den typiskt mindre snygga sydamerikanska långhårsfrisyren med mycket generös gelétilldelning. Han ska dock inte dömas efter det, han har varit väldigt bra. Hatem Ben Arfa, problembarnet från Lyon och Marseille har lånats in från de sistnämnda och har redan gjort ett suveränt vackert mål. En äkta argentinare som jag är mycket förtjust i är Jonás Gutiérrez, så jag hoppas få se honom spela. Joey Barton har startat säsongen bra även om det inte är någon jag längtar efter att få se spela. Han har dock verkar det som äntligen rensat bort sina obehagligheter både på och vid sidan om planen och växt upp.

Chelsea har hittills den här säsongen producerat 25 mål. Det gör 4 mål i snitt! Fullständigt otroligt! Det kan bli många mål i den här matchen också. Även om vi nog bör förvänta oss att målsnittet kan sjunka något.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.