MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 5 sp 5 v 0 o 0 f 21 - 1 mål 15 poäng

20 september 2010


Inför Magpies i CC, plus lite ilska


Chelsea gick väl inte riktigt för fullt i 90 minuter, men första halvlek oavsett motstånd var bland det bästa jag sett Chelsea prestera på länge och definitivt den här säsongen. Faktum att det var den bästa fotboll jag sett i alla ligor och alla matcher jag sett den här säsongen. All heder åt Blackpool och deras fantastiska fans för att de kom till Stamford för att spela fotboll, inte parkera bussen. Tack.

Annars uttrycker deras manager Ian Holloway nog bäst vad jag skulle vilja ha sagt:
"I've seen some football in my life but the way they played was a real credit to Mr Ancelotti and their players. Hairs that I thought I'd lost were standing up at some of their football.

"We almost had a bit of stage fright in the first half. We could not get close to them. But in the second half we did.

"To see their football at first-hand is brilliant. It was phenomenal."

---

newcastleNästa uppgift är Newcastle som blandat friskt i år med storsegrar, förluster och återigen viktga segrar både hemma och borta. Vi möter dem på Stamford Bridge onsdag kväll, den första Chelseamatch Canal+ någonsin visar från ligacupen. Typiskt nog när jag sagt upp dem för jag var inte intresserad av att betala deras skyhöga månadskostnad bara för spanska ligan! My loss I guess.

I vilket fall som har Carlo Ancelotti mycket klart sagt ifrån att det är ungdomarnas och reservernas stora chans att glänsa, eller ta chansen som han ser det. Det ska bli ovanligt spännande att se vilken startelva Chelsea ställer på fötter.

Däremot är jag rätt övertygad om att Newcastle kommer att satsa hårt på matchen och att deras stjärnor som Andy Carroll, Hatem Ben Arfa med flera kommer att spela - så det kommer att bli en väldigt tuff match för Chelsea. Carlo kommer ändå att låta ungdomarna spela.

Det finns fördelar med att Chelsea åker ur tidigt ur ligacupen som ändå inte är en prioritet på något sätt. Det innebär inte att vi vill åka ut tidigt. Vi vill vinna den här cupen också, men kanske med ett annorlunda lag än det som normalt representerar oss och har gjort det så fullständigt fantastiskt hittills i år. Bara se raden överst på sidan.

En av de mer kittlande, om än ofta ologiska bitarna med att följa en klubb så nära som jag och ni gör är att få se unga spelare hävda sig. Därifrån är det för mig personligen ett långt steg till att normalt låta spelare spela bara för att de är unga, för mig ska alltid bästa spelare spela. Men Carling Cup erbjuder den här möjligheten att ge andra spelare rutin och erfarenhet, något managers som Wenger och Ferguson gjort i åratal och fler manager nu gör med tanke på det tuffa spelschema som särskilt de fyra topplagen har. En klubblagsspelare i en klubb som Chelsea kan komma att göra upp mot 60 matcher per år numera och det säger sig själv att de klubbarna måste rotera eller köra slut på sina spelare. Carlo har varit ovanligt tydligt med det i år och vi ser redan hur han börjat rotera efter att inlett med att spela samma XI på ett ungefär.

Skadeläget i Chelsea är att Hilario som kanske hade fått stå på onsdag är ute ur leken efter skadat sig på träning. JT bör vara spelklar efter att vilat i söndags, efter revbensskadan mot West Ham som inte mådde bra av matchen i Zilina. Frank Lampard ska vara spelklar. Det sägs att även José Bosingwa är spelklar till den här matchen, och det är en spelare jag väldigt gärna vill se komma tillbaka.

Att gissa vilket lag Chelsea startar är normalt är näst intill omöjligt men då jag tror jag vet bättre vilket lag Chelsea vill spela med på lördag i Manchester i revanschmötet gissar jag utifrån vilka Carlo bör vila. Förste kandidat där är självklart Essien som spelat alla matcher hittills liksom Petr Cech. Därför är jag rätt övertygad om att målvakten lär bli Ross Turnbull! (Inte så svår gissning med tanke på att Hilario inte spelar). Jag hoppas som jag gjort ett bra tag nu att det är dags för Bosingwa? Jag tror på Bruma, frågan är vem som gör honom sällskap. Zhirkov är en het kandidat för vänsterbacken efter att hoppat in som vänster mittfältare i söndags. Eller satsar Carlo på Patrick van Aanholt där? Kakuta kanske gör sin första start för Chelsea? Sturridge ser jag som given, kanske med Kalou och Anelka där framme om Kakuta inte spelar forward. Jag är lite kluven till om Kakuta är bäst som forward eller offensiv mittfältare. Ramires och Benayoun tror jag kommer att spela. Så en vild gissning är att startelvan ser ut så här: Jag tror Carlo startar JT och Lamps för att få igång dem efter skadorna...

Turnbull - Bosingwa, Bruma, JT, Zhirkov - Benayoun, Ramires, Lampard - Sturridge, Anelka, Kalou

På bänken lär nog Josh McEachran som gjorde debut i Zilina som en av de yngsta någonsin i Chelsea finnas, liksom Fabio Borini, Gael Kakuta om han inte startar vilket som sagt är en stor möjlighet, kanske Conor Clifford som jag tror mycket på, Ferreira för rutinen om det behövs, Cech om de inte tar en chans med Jan Sebek, Möjligen Ashley Cole för att ha ett ytterligare äss att kunna stoppa in eller Patrick van Aanholt.

Som ni ser, nästan omöjligt att gissa vilka som får se sitt namn på anslagstavlan. Kanske ger Carlo några antydningar före onsdag.

Intressant lär det bli och det lär bli en stentuff match mot ett bra lag som lär komma med en uppställning mycket nära sin vanliga startelva, för de är ju inte dummare än att de ser en chans att få en bra cupturnerning här. Ändå hoppas och tror jag Chelsea kan gå vidare vilket vore jättebra då ungdomarna med flera därmed får fler chanser att spela tävlingsmatcher.

----

PS. Om ni har läst den mest urbota dumma artikel jag sett i mitt liv av Daily Mails (arsenalanknuten tidning) krönikör Martin Samuel (hammerhead!) om att Chelsea/Roman skulle lagt miljoner på att öka vårt publiksnitt med ynka tusentalet - kom då ihåg att det är nog den dummaste i avdelning mest korkade artikel jag sett en journalist publicera. Ifrågasätt den från djupet av er kunskap. Särskilt som nästan inget i den säger en sanning, det är bara en barnslig lek med siffror utan hänsyn till faktum. Det är inte som att jämföra äpplen med päron, det är som att jämföra äpplen med lastbilar så dumt är resonemanget. Liverpool (omnämnda) som ska vara ett av de populäraste klubbarna har ett klart lägre procentuellt åskådarantal än Chelsea, liksom Arsenal med flera...Och om man är 99% utsålt som Chelsea är, hur ökar man sina åskådarsiffror utan en ny arena?! Särskilt som Chelsea redovisar en kapacitet som ligger några hundra över vad man säljer i biljetter, då Chelsea inte officiellt promotar biljetter från de platser som inte har perfekt sikt?! Räkna bort de platserna är Chelsea är utsålda till 100% i så gott som samtliga matcher, hur skulle vi då kunnat öka det?

Chelsea är också som ett tyskt marknadsundersökningsföretag visat Europas fjärde (4:e) populäraste klubb trots att vi inte är populärast i England. (Vi återkommer till det i en artikel).

Om ni råkat läsa denna Samuels gallimatias, följ gärna diskussionen och fakta på ChelseaVital eller bara avfärda den som en ett fullständigt idiotiskt utslag av skrivklåda.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.