MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 4 sp 4 v 0 o 0 f 17 - 1 mål 12 poäng

17 september 2010


Inför Tangerines


blackpoolSENASTE NYTT:

Frank Lampard är fortfarande inte spelklar meddelades det kväll. Inte heller Bosingwa verkar bli aktuell för laget på söndag. Yossi Benayoun som var så bra mot Zilina eller Ramires som Carlo betecknade som "fresh" ersätter. Det verkar luta åt den vilade Ramires... Varför inte pröva bägge och vila Essien på bänken?

Bara några kul fakta inför matchen. Chelsea har aldrig tidigare vunnit sina fyra första matcher i ligan utan att senare också vinna ligan!

Chelsea har gjort mål de senaste 23 matcherna hemma på Stamford Bridge. De har skjutit flest skott på mål hittills i år, 34, och Blackpool har tilllåtit flest skott på mål hittills, 29 st.

Nyckelspelare för Blackpool lär Gilks, målvakten bli. Han gjorde en stormatch borta på St James's Park förra helgen när Blackpool avslutade Newcastles långa serie av förlustfria matcher hemma. De flesta tippar storseger för Chelsea och känslan är väl att Blackpool till skillnad från våra tidigare motståndare kommer att koncentrera sig något mindre på försvar än dem. De verkar komma till Stamford med en "kom och ta-oss" attityd.

The Guardian tippar att Anelka vilas, de har honom inte ens med i truppen inför matchen.

---

Efter en klar och övertygande seger mot MSK Zilina (4-1) i den första Champions Leaguematchen för säsongen så är det åter dags för ligaspelet. Roligast med segern i Slovakien var att de så kallade back-upspelarna också var dominerande; förutom Essien så var utan tvekan Yossi Benayoun Matchens Spelare. Zhirkov var utmärkt enligt min åsikt och Sturridge var kanske inte så framträdande som vi hoppats på men som vanligt var det vänstersidan av Chelsea som låg bakom det mesta, Sturridge gjorde dock sitt första Europamål och det är inte illa. Särskilt inte med den speed och kvickhet som han visade vid tillfället i fråga. Också Nico Anelka var utmärkt, gjorde två mål och låg bakom ett tredje. Övetrygande insats.

Roligt också att flera ungdomar fick göra debut för Chelsea i tävlingssammanhang. Som 17-årige Josh McEachran som är den förste spelaren att spela i Champions League utan ha varit född när tävlingen började!
Även Patrick van Aanholt och Gael Kakuta gjorde pigga inhopp.

MEN nu är det dags för årets mest överraskande nykomling. De enormt nederlagstippade Tangerines från Blackpool. Ingen gav dem en chans i förhandstipsen, inte jag heller. De köpte dock friskt precis före transferfönstrets stängning och har överraskat stort. Så stort att matchen faktiskt är ett tidigt toppmöte mellan ettan och fyran i tabellen!

Färgstarke managern Ian Holloway har redan gjort mer än väntat med sitt lag och han och fansen är optimistiska inför mötet med Chelsea. Trots att möta Chelsea på Stamford Bridge idag tillhör något av det svåraste som finns i fotbollen. Blackpool var sista lag att ta sig till play-off i The Championship förra säsongen, men tog Premier League-platsen och de har fortsatt överraska. Bland annat är det näst bästa lag vad det gäller gjorda bortamål hittills (bäst, Chelsea).

Chelsea som hittills i årets liga- och cupspel gjort 21 mål på fem matcher och bara släppt in två, varav ett i praktiken var ett självmål. Blackpool är fem poäng efter och har den jämna målskillnaden 8-8. Vid matchstart är det möjligt att Chelsea inte leder ligan det beror på Arsenal som spelar sin match dagen före och som vid vinst tillfälligt går förbi Chelsea. Något som bara ökar förväntningarna inför mötet på Stamford 3 oktober.

Blackpool är det sista s k "enklare lagen" på Chelseas på pappret (och som det visat sig hittills) rätt enkla inledning av serien. Det blir sedan tuffare efter ligacupmatchen i veckan mot Newcastle.

Carlo Ancelotti har nu börjat rotera Chelseas laguppställning och så lär säkerligen ske inför Blackpoolmötet sent på söndag. (Vi måste också timmarna innan ha den något obehagliga uppgiften att på något sätt heja på att Liverpool ska ta poäng av United, då United ju är ett betydligt större hot i ligan än de Merseysideröda.).

Carlo vilade Ashley Cole i veckan vilket tyder på att Cole återkommer i startelvan mot de orangefärgade från västkustens nöjescentrum. Frågan är om Bosingwa är spelklar, jag hoppas självklart det då det är dags att få igång honom inför de tuffare utmaningarna (på papper tuffare). Essien och Mikel är spelare som spelat varje match hittills och de ligger nog nära till att vilas antingen mot Blackpool eller Newcastle. Jag skulle gärna se att Malouda vilas igen, fast han vilade ju mot West Ham... Jag vill det dock för att jag hoppas att Zhirkov får några fler matcher bakom sig, jag antar dock att han får chansen mot Newcastle.

Frank Lampard tränar igen och lär vara spelklar till söndag. Frågan är om Carlo låter honom vila för att få honom helt frisk efter operationen. Fast Frank Lampard är inte en spelare som gärna vilar. Drogba som var avstängd i veckan lär säkert återkomma för att leda anfallet.

Det är nog klokt att avvakta så länge som möjligt innan vi gissar startelvan på söndag. Men det här är den XI jag väldigt gärna vill se av olika skäl.

Cech - Bosingwa, Alex, JT, A Cole - Ramires, Benayoun, Lampard - Sturridge, Drogba, Anelka

Arsenal har en knepig bortamatch i Sunderland, ett ställe de förlorade poäng förra året. Kan man hoppas på en upprepning?!

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.