MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 4 sp 4 v 0 o 0 f 17 - 1 mål 12 poäng

14 september 2010


Inför MSK Zilina

zilinaSå var det dags för Champions League igen, på onsdag. Åtminstone den del av Champions League som tack vare seedningssystemet mer och mer ger intrycket av en transportssträcka. Chelsea lottades in i grupp F med Zilina, Marseille och Spartak Moskva. Och börjar borta mot Zilina.

Det är inte första gången Chelsea möter Zilina i Champions League. Fast förra gången var det i den kvalificerande omgången 2003-2004. Chelsea vann då med sammanlag 5-0 (2-0 och hemma 3-0). Och är naturligtvis storfavoriter till att vinna bägge matcherna mot de slovakiska mästarna. Dock ska ett litet varningens finger höjas. Dels har Zilina redan avverkat tre omgångar av CL och kommer fulladdade av förhoppningar och tankar om att orsaka en sensation. Dels har det visat sig att Chelsea haft relativt svårt att avfärda de så kallade enklaste lagen på deras hemmaplaner, kom ihåg blygsamma 1-0 och 2-2 (h) mot Apoel från Nicosia förra året.

För oss är självklart Zilina ett okänt lag även om de tagit sig til gruppspelet i Champions League. Vilket de gjorde efter sammanlagt 3-1 mot maltesiska Birkirkara, 4-2 mot bulgariska Litex Lovech och 3-0 mot mer välkända Sparta Prag.

Zilina rankades av Uefa som 150:e klubb i Europa. Och är nu en av de 36 i slutspelet. Det måste erkännas och kan inte underskattas.

Jag kan inte säga att jag känner till några av spelarna i klubben, men gambianen Momodou Ceesay gjorde ett fantastiskt fint cykelsparkmål i avgörande matchen mot Sparta Prag. I övrigt består laget mest av slovaker och tjecker med en udda bosnier, en beniner och den redan nämnde gambianen samt en argentinare vid namn Roman Gergel.

Chelsea har säkerligen gjort sin hemläxa men vi får ändå räkna med att Chelsea ställer upp en något annorlunda startelva. För det första är det osäkert om John Terry kommer att kunna spela på grund av revbensskadan han fick i den rätt avslagna tillställningen mot West Ham. Ivanovic imponerade inte i den matchen men lär få en chans till att spela om en mittbacksplats, nu med Alex. Lampard lär nog få spela igen efter sin bråckoperation, däremot kommer inte Didier Drogba att spela då han ju är avstängd efter utvisningen mot Inter (som nog jag tyckte var rätt hårt dömd, men Drogba och Uefa är ju ingen bra kombination, det vet vi). Det lär säkerligen innebära en start för Kalou som väl återigen mot West Ham bevisade att han trots allt är bäst som inhoppare, tillsammans med formstarke Malouda som fick vila nästan hela hammersmatchen och Anelka som byttes ut för att vila.

Av de nya spelarna misstänker jag att Benayoun står närmast en start trots Ramires alldeles utmärkta debut på Lampards plats på Upton Park. Han imponerade genom att intelligent och snabbt anpassa sig till Chelseas mittfältsspel och gav en solid föreställning. Essien som visade storform med sina två mål på Robert Green, bägge ovanligt nog med skallen, lär nog leda mittfältet tills Lampard hittar formen igen.

Jag hoppas återigen att Bosingwa ska vara spelklar och få visa upp sig på högerbacken igen. Han kom inte ens till bänken i lördags vilket jag fann lite överraskande och oroande.

En tidigt gissad startelva blir därför: Cech - Bosingwa, Alex, Ivanovic, A Cole - Essien, Mikel, Lampard - Kalou, Anelka, Malouda med chansen för några yngre att få komma in från bänken om matchen verkar vara i hand.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.