MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 4 sp 4 v 0 o 0 f 17 - 1 mål 12 poäng

14 september 2010


Inför MSK Zilina II

zilinaSENASTE NYTT:

Carlo Ancelotti har namnget laget redan ikväll: Som väntat en del överraskningar även om jag hade gissat de flesta, dock ej Sturridge Räkna med att beroende på matchutveckling kan nog Ramires och Kakuta komma att förekomma.

Cech - Ivanovic, Alex, Terry, Zhirkov- Benayoun, Essien, Mikel, - Malouda, Anelka, Sturridge

---

Chelsea vilar Ashley Cole och Frank Lampard som ännu inte återhämtat sig från sin bråckoperation. Bägge stannar tillsammans med avstängde Didier Drogba i England och åker inte med till Slovakien. ven José Bosingwa är kvar då han ännu inte är spelklar, vilket tyder på att han fått ännu något problem då han borde varit spelklar nu enligt tidigare besked.

John Terry däremot som byttes av efter skadekänning i lördags åker med truppen till Zilina vilket också tyder på att han planerar att spela om inget händer på sen träning.

Vi kan därför vänta oss minst en årsdebut från start i laget då Yuri Zhirkov förväntas fylla Ashley Coles plats till vänsterbacken. Själv tror jag Benayoun ersätter Lampard då Carlo vill testa honom från start och hans spelstil nog passar den här matchen. Ramires ersatte ju Lampard och gjorde ett bra jobb i lördags, därför tror jag det är Bennis tur nu i en match som nog kommer att bli lite annorlunda än Londonderbyt. Jag ser än så länge Benayoun som en mer kreativ spelare än Ramires.

En fråga är också om Kalou får återvända till den roll han blivit bäst i, som supersub eller om han startar igen. En känsla säger att Gael Kakuta som kom in och var pigg kanske får en start nu. Högerbacken är också en öppen position men jag hoppas på Ivanovic som trots allt är bättre än Ferreira (som dock hade en perfekt crossboll till Essien i lördags för tredje målet). . Frågan är dock, hur många ändringar vill Carlo göra, det är trots allt en viktig match.

Jag tror nog vi får se fler. En mycket svårtippad startelva kan nog se ut så här, eller inte:

Cech - Ivanovic, Alex, JT, Zhirkov - Essien, Mikel, Benayoun - Kakuta, Anelka, Malouda

eller så här:

Cech - Ferreira, Alex, JT, Zhirkov - Essien, Mikel, Ramires - Kalou, Anelka, Malouda eller...;-)

I vilket fall som lär det bli en intressant startuppställning, som vi tyvärr inte får se då Viasat som vanligt i CL-matcher där bara ena laget drar publik förvisar matchen till sina Extra-satellitkanaler som mycket få har tillgång till då de inte ingår i kabel-tv-utbudet. Något som dock aldrig tycks hända när ManU, Arsena, Barcelona, etc spelar samma sorts matcher. I förra årets gruppspel var det väl bara Atletico-matcherna som Viasat brydde sig om att visa i en kanal som folk betalar för i kabelutbudet.

 

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.