MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 14 - 0 mål 9 poäng

9 september 2010


Inför Hammers

west hamSENASTE NYTT: Frank Lampard kommer inte att möta sin gamla klubb. En klubb han aldrig dolt att han var glad att lämna på grund av fansens behandling av honom, en behandling som på något sätt tycks spridit sig över hur han blir behandlad i landslaget också. Lampard har vid varje återkomst till Upton Park blivit utsatt för grova förolämpningar. Den här gången slipper han dock det. För Lampard som nästan aldrig är utanför laget är inte tillräckligt återhämtad från sin operation för att spela mot West Ham på lördag. John Terry kommer dock att vara med.

Carlo Ancelotti som aldrig blev Årets Manager trots en dubbel sin första säsong (!) har dock blivit utsedd till ligans Manager för augusti. Paul Scholes fick äran som spelare.

West Hams nyförvärv Victor Obinna och Lars Jacobsen är aktuella för start, däremot är Hitzlsperger fortfarande osäker efter skada. Tidigare Chelseaspelarna Carlton Cole och Scott Parker förväntas starta. (Däremot knappast Frank Nouble).

Chelsea har 47 gjorda mål och fyra insläppta på sina 11 senaste ligamatcher. Inte så illa.

---

När nu landskamperna äntligen är över, tyvärr tillbaka om en månad, så kan vi återigen koncentrera oss på Chelsea. Ett Chelsea som leder ligan klart efter bara tre matcher då det är det enda lag som inte tappat poäng. Chelsea har inte heller släppt in ett enda mål ännu, men gjort hela 14.

Vi möter ett lag från diametralt motsatta ändan av tabellen. West Ham borta på Boleyn Ground eller Upton Park som de flesta kallar arenan i nedslitna östra London. Det är kanske West Hams näst sista säsong där då de är favoriter till att överta Londons nya olympiska arena efter OS 2012.

West Ham ligger sista i Premier League med tre förluster och 1-9 i målskillnad. Inte många, om än någon tror att de kommer att ha en annan placering lördag kväll. Och däri ligger kanske enda risken i den här matchen, underskattning av grövsta form.

Jag har sett West Hams första två matcher och hört om den tredje och jag måste nog säga att av vad jag sett är West Hams placering mycket välförtjänt. De har varit anmärkningsvärt dåliga trots rätt många nya spelare, ny manager som känner Chelsea väl då han var care-taker efter att José Mourinho lämnade oss. De fick också behålla sina nyckelspelare Scott Parker och Carlton Cole, bägge tidigare i Chelsea! Avram Grant gjorde ett kompetent jobb för Chelsea och tog oss till Champions League-final i Moskva, på samma arena där Chelsea nu ska möta Spartak Moskva. Han gjorde också ett bra jobb i Portsmouth trots omöjliga omständigheter och tog dem till final i FA Cupen, där de som känt är fick stryk av Chelsea i våras.

Grant kämpar nu enligt media för sitt jobb och lag som är så nederlagstippade och pressade kan bli svårbedömda, särskilt efter ett landslagsuppehåll, och oberäkneliga.Även om ägarna försäkrar att det är inte någon fara ännu, och ärligt talat den här matchen är knappast vad som avgör då West Ham väl ändå aldrig på allvar räknat med poäng här. Det är nog få som tror att West Ham ska kunna rubba Chelsea, frågan är nog snarare kommer West Ham att klara av att göra mål på Chelsea. Hoppas inte det då jag är angelägen om att Petr Cech och försvaret ska få hålla sin nolla länge till. Det är dags för Petr att ta tillbaka rekordet i matcher utan baklängesmål från Edwin van der Sar som ju stal det häromåret. Räknar vi förra säsongen också så har Cech nu hållit nollan i sju matcher (dock inkl FA Cupfinalen) så det återstår några matcher beroende på hur rekordet räknas (bara liga- eller).

Chelsea kommer till start med förstauppställningen i princip intakt. Lampard som opererades för bråck är spelklar och även John Terry förväntas spela. JT är nog den mest efterlängtade då Jeffrey Bruma knappast är spelklar, och även Branislav Ivanovic finns på skadelistan och fick avstå landskamper förra helgen. José Bosingwa kommer att vara aktuell för högerbacksposten då han nu är mycket nära matchform efter sin evighetslånga skada.

Carlo Ancelotti har hittills velat få igång Chelseas förstauppställning, men nu börjar matcherna komma tätare och frågan är om det inte är dags att få igång även våra kvalificerade back-upstpelare som Benayoun, Ramires, Zhirkov, Sturridge. Jag hoppas därför att både Bosingwa och Ramires får starta på lördag, men gissar ändå på samma startuppställning som senast mot Stoke.

Cech - Ferreira, Alex, JT, A Cole - Essien, Mikel, Lampard - Anelka, Drogba, Malouda. Men som sagt, själv hoppas jag på: Cech - Bosingwa, Alex, JT, Cole - Ramires, Essien, Lampard - Anelka, Drogba, Malouda.

Malouda, Ashley Cole och Drogba är i kanonform. Två av dem spelade landskamper och tillhörde sitt lands absolut bästa. Drogba fick vila och kommer säkert att vara spelsugen.

Mitt tips blir 3-0 till Chelsea.

---

Som ni säkert noterat har den fånigaste av alla fåniga Silly Season slutat och ändå har Chelsea redan kopplats ihop med minst 3-4 nya spelare redan, förutom de vi inte lär få enligt fånarna i media. Noterbart dock är att inte bara Real Madrid försökte få Didier Drogba att lämna Chelsea för jordnötter. Även hans gamla klubb Marseille lade enligt deras ordförande fram ett bud på Drogba. Jag undrar nog lite hur både Real och Marseille verkligen resonerade om de trodde Chelsea skulle sälja sin ikon och skytteligavinnare för en struntsumma i det läge Chelsea är i för tillfället? Är det arrogans hos dem, eller bara stupiditet?

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.