MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 14 - 0 mål 9 poäng

31 augusti 2010


Sista Silly Season

 

Jag skriver det med en viss risk, då typ 80% av alla transfers den här säsongen tycks ske de här sista timmarna av Silly Season. Men jag är rätt övertygad om att den väntade affären mellan Chelsea och Wigan angående Franco Di Santo som nu äntligen blivit av i transferfönstrets sista timmar, också är Chelseas sista.

Franco Di Santo kom från chilenska Audax Italiano, men den nu 21-årige argentinaren lyckades aldrig ta en plats i Chelsea. Totalt gjorde han 16 inhopp men aldrig något mål. Förra säsongen var han utlånad till Blackburn där han väl knappast fick spela så som kanske passar honom bäst. Han gjorde ett mål, från nära håll. För övrigt kan jag inte säga att jag fann hans bidrag i Blackburn så övertygande. Han kom tillbaka i somras och försökte ta en plats i Chelseas trupp, men lyckades alltså inte.

Jag tillhör själv de som rätt snabbt började tvivla på om Di Santo någonsin skulle ta en plats i Chelsea, något som nu visat sig rätt. Kanske behövde han fler chanser än en ung spelare kan få i en storklubb som Chelsea, och ärligt talat så var hans allra första säsong i reserverna 2008 rätt lovande, men sedan kom hans utveckling av sig.

Jag tror att Wigan under Roberto Martinez kan vara helt rätt plats för honom att få en omstart och kanske bevisa mig fel när jag tvivlade på hans kommande möjligheter. I vilket fall som så önskar vi honom lycka till där.

Transfersumman är som vanligt med Chelsea "undisclosed", men förmodligen en bra bit lägre än vad Chelsea en gång betalade för Di Santo. Gissningsvis fick Chelsea 2m pund och vi köpte honom för mellan 3,5-5m.

Transfermarknaden inför 2010-2011

Chelsea har i sommar rensat ordentligt i sin trupp, lånat ut fler spelare på årslånga lån och släppt flertalet spelare med utgående kontrakt. Självklart är de nya 25-mannatruppreglerna och FAs påhitt med "homegrown" spelare en stor anledning, även om den proportionellt stora lönekostnaden i klubben också spelat roll. Idag ska också de här 25-mannatrupperna spikas inför FA.

IN:

Ramires från Benfica och Yossi Benayoun från Liverpool. (Tomas Kalas, se nedan)

UT:

Utlånade på säsongslån:
Michael Mancienne
(f) till Wolverhampton, Slobodan Rajkovic (f) och Nemanja Matic (mf) samt Matej Delac (mv) till Vitesse Arnhem, Jack Cork (f) till Burnley, Tomas Kalas (f) till Sigma Olomouc, Ryan Bertrand (f) till Nottingham Forest, Ben Gordon (f) till Kilmarnock

Sålda: Deco till Fluminense (gratis?), Ricardo Carvalho till Real Madrid (ca 6,8m pund), Franco Di Santo till Wigan (ca 2m pund?), Scott Sinclair till Swansea (ca 800.000?), Miroslav Stoch till Fenerbache (ca 2,5m pund)

Ej förnyade kontrakt: Michael Ballack till Bayer Leverkusen, Juliano Belletti till Fluminense, Joe Cole till Liverpool, Seth Nana Ofori-Twumasi till Peterborough, Liam Bridcutt till Brighton,

Tvingats sluta: Sam Hutchinson

----

CHELSEAS anmälda trupp till FA har lämnats in. Du hittar den här. >>>

Den här truppen är permanent vad det gäller allt spel i ligan. Bara mycket särskilda omständigheter kommer att tillåta att den förändras före januari. I Chelseas fall kan vi nog vara rätt säkra på att det är samma trupp som kommer att anmäls till Champions League. Truppen har tagits ut i enlighet med de nya regler som gäller ang spelare i England och den sk home-grown-regeln som berör spelare fostrade minst tre säsonger i en engelsk eller walesisk klubb.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.