MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 12 - 0 mål 6 poäng

27 augusti 2010


Anyone for tennis?
Inför Stoke

 

stoke6-0, 6-0 och förra matchen mot Stoke 7-0. Chelsea har gjort 29 mål de fem senaste ligamatcherna och inte släppt in ett enda mål. Hade jag hetat Tony Pulis hade jag tränat försvarsspel hela veckan inför lördagens möte.

Därför tror jag inte på nya tennissiffror för om Stoke inte packar in hela laget i eget straffområde i ett försök att snarare täppa till än att spela fotboll, vore det väl närmast tjänstefel. Stokes fotboll är också traditionell 70-tals engelsk med omställningar och långa bollar, liksom långa låga inkast från Delap. Fasta situationer är deras hopp i den här matchen för spelmässigt kan de inte matcha Chelsea på någon punkt som jag ser det.

Jag är nöjd med en seger, särskilt om vi håller nollan. Vi är unikt nog redan efter bara två omgångar enda lag utan poängförlust i Premier League. Något som bara hänt fyra gånger. Förra matchen var också första gången på 79 år som det spelats en match i högsta ligan i England utan inkast! (Vi slår rekord på rekord just nu, även udda sådana verkar det som!) Vi har dessutom in i september en spellottning som ser ovanligt bra ut för oss på papper innan de riktigt tuffa matcherna kommer tätt, liksom att Champions League börjar med en bortamatch mot Zilina i Slovakien precis före hemmamötet mot Arsenal. Carling Cup ska också börja, de flesta PL-lag har redan gått in i den turneringen men Chelsea tillhör lagen som kommer först i nästa omgång. Först ut av de tuffa matcherna är en bortamatch mot City som kommer att bli väldigt viktig och inför vilken vi har revansch att fordra.

Vad har vi då att frukta från Stoke. Ärligt talat inte mycket. Deras nyförvärv Kenwyne Jones är tveksam till spel, Delaps inkast är välkända och Carlo visade förra året hur han anser de ska störas genom att placera en spelare precis framför Delap när han ska kasta långt. Det störde honom ordentligt senast även om det också gav Chelsea en varning för att Kalou tror jag det var som stod för nära. Carlo har redan sagt att tempo och att flytta bollen snabbt ska bli Chelseas vapen mot Stoke.

Chelsea har just nu bara Bruma på skadelistan efter hans bråckoperation häromveckan. Ivanovic är tveksam till start då han har fått en smäll. Men det är ingen långvarig skada. Bosingwa har tränat för fullt den här veckan och är spelklar, men jag misstänker att Carlo nog startar Ferreira istället för Iva för att ge Bossman mer tid efter hans väldigt långa speluppehåll, men ett inhopp verkar mycket troligt. Ska bli riktigt roligt att se honom spela fotboll igen, han var överlägset ligans bäste högerback upp till skadan förra säsongen.

Ramires är också spelklar för första gången i blått, Chelseablått är väl bäst att säga då även Corinthians som han tillhörde i Brasilien spelar i blått. Även där ser jag ett inhopp som det absolut troligaste. Sturridge som var borta mot Wigan är tillbaka, säkerligen den tredje inhopparen om det inte blir vår version av super-sub Salomon Kalou som återigen får hoppa in. För övrigt tror jag Carlo startar starkaste elvan även nu då han vill ha sina startspelare i så bra kondition som möjligt inför september. Nästa vecka är också hjärtat i halsen-vecka då det är internationellt uppehåll. Några skador verkar det alltid bli. Jag är väldigt tacksam för att Michael Essien tagit time-out från landslaget då han är den som oftast blir skadad under de förhållandena.

Chelsea kommer att gå runt på färre spelare än någonsin i år, och många av dem är ungdomar så vi kommer att vara känsligare för skador än normalt. Men reglerna är lika för alla lag även om få andra lag har lika många unga spelare i sina Premier League-trupper. Det är en lite större skillnad mellan vår startuppställning och en reservuppställning än vad det var förra året.

Trolig startuppställning:

Cech - Ferreira, Alex, JT, A Cole, - Essien, Mikel, Lampard - Anelka, Drogba, Malouda

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.