MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 12 - 0 mål 6 poäng

26 augusti 2010


Mancienne och Champions League-lotten

 

MIchael Mancienne återvänder till Wolverhampton för tredje gången på lån. Lånet är säsongslångt och det är nog bara att konstatera att Mancienne finns inte med i Carlos planer för Chelsea i framtiden.

Det sägs att Chelsea var villiga att sälja Mancinne för 5m pund men Wolverhampton ville inte köpa, och det får man ju förstå om de kan få låna spelaren istället.

22-årige Michael Mancienne som kan spela både i försvaret och som mittfältare hade en utmärkt säsong förra året hos Wolvehampton och lär säkerligen få gott om speltid av McCarthy. Då han är ganska småväxt tycks det som om den ideala platsen för honom nu är som defensiv mittfältare.

----

Chelsea åker till Asien nästa sommar för sommarturnén, det är redan klart med matcher i Bangkok Thailand och Kuala Lumpur Malaysia.

----

CL-lottningen

I Monaco lottades ikväll gruppspelet till Champions League. Chelsea tillhörde seedningsgrupp 1 vilket ska innebära vissa fördelar i lottningen. Som vanligt får klubbar från samma land inte hamna i samma grupp. Inte den mest spännande tv-sändning jag sett, men....betydelsen är ju stor.

Chelsea drogs sist av alla lag och hamnade i Grupp F och fick följande motståndare:

OLYMPIQUE MARSEILLE. Franska mästarna från förra året som inlett årets säsong svagare men som handlat mycket sista dagarna. En återkomst till Stamford Bridge för Didier Deschamps som ju tränar OM. Hoppas vi möter dem borta tidigt då de nog behöver lite tid att spela ihop laget. Förlorade ju sin främste målgörare Niang och har ersatt honom med bl a Loic Remy. Ingen omöjlig motståndare och inte den svåraste i seedningsgrupp 2.

SPARTAK MOSKVA. Inte en drömlottning med matcher borta i ryska vintern på konstgräsmatta, men roligt kanske för Roman. Svårbedömt lag som var tvåa i ryska ligan det här året. Målvakten Stepe Pletikosa lämnade klubben idag för Tottenham. Skotten och Glasgow-födde Aiden McGeady (som dock spelar för Irland) är ett nyförvärv från Celtic i somras. För övrigt ett lag med för oss rätt okända spelare.

Vi kunde ur sista seedningsgruppen inte få de två lag jag bedömde som tuffast, Auxerre och Rubin Kazan då vi redan hade franskt och ryskt motstånd. Så Diego Milito drog:

MSK ZILINA. De slovakiska debutanterna i CL blev sista lag i Chelseas grupp. Ett okänt lag där en spelare, Ceesay dock stått ut i kvalifficeringsrundan.

Absolut inte någon på pappret mardrömslottning för Chelsea, snarare är en av de grupper som ser allra bäst ut i förväg. Chelsea är utan tvekan storfavorit till att ta hem gruppsegern igen.

Speldatum på sidan för resultat: >>>

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.