MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 1 sp 1 v 0 o 0 f 6 - 0 mål 3 poäng

20 augusti 2010


Inför Latics

SENASTE:

'Ramires came back this morning, he will train today, and will not be involved tomorrow. Next week he will be ready to play against Stoke and he will be involved in the match. 'Ivanovic had a little problem in his stomach and is fit and ready to play tomorrow. 'We are without Bosingwa, he will start to train with the team next week and maybe needs again two or three weeks to play. Bruma will have surgery this morning for a hernia, and Kakuta has a problem on his back. 'The other players are in good condition. Lampard had a problem before the match against West Bromwich on his ankle, but trained well, recovered" Carlo Ancelotti

____

Det var den här matchen som förstörde vår perfekta start förra säsongen och gav oss säsongens kanske mest överraskande nederlag. 3-1 borta mot Wigan.

Då spelades den som åttonde match och Chelsea hade sju raka vinster innan. Nu har vi bara en vinst bakom oss, men den var desto större.

Så Chelsea har revansch att fordra för förlusten förra säsongen. En mycket onödig sådan om du frågar mig. Chelsea var loja och inte riktigt motiverade men hade just gjort 1-1 när Petr Cech fick en hård utvisning, friläges-. Den efterföljande straffen satte Rodallega lätt. Avslutande målet på en kontring på övertid när Chelsea var nere på 9 man efter en skada på Ashley Cole tror jag det var. En deprimerande tillställning på Englands mest svårspelade plan, inte arena. Jag menar plan då Latics delar sin arena DW Stadium med ett rugbylag och deras plan är vanligtvis till och med sämre än Wembleys.

Det här är en viktig match för Chelsea. Men självklart ännu viktigare på sätt och vis för Wigan. De har inte glömt att de avslutade förra säsongen med en förnedrande rekordartad 8-0 förlust borta mot Chelsea. Något de absolut inte vill uppleva igen. De startade också säsongen med en chockartad förlust med hela 4-0 hemma mot de mest nederlagstippade nykomlingarna från Blackpool. Förra årets mest inkonsekventa och ojämna lag verkar fortsätta på samma sätt.

Det är skälen till att det nog kan bli tufft för Chelsea. Det är inte det nya Wigans taktik att backa hem och packa straffområdet, ändå tror jag det är exakt vad de kommer att göra. För Martinez måste få ordning på sitt extremt läckande försvar om han ska ens kommer att få vara kvar inom kort. Jag tyckte de hade gjort en del intressanta värvningar, särskilt nyfiken var jag på Mario Boselli tillsammans med Hugo Rodallega men det spelar ju ingen roll om försvarsspelet är fullständigt uselt. Så det är utan tvekan var Wigan har tränat den här veckan. De accepterar säkert en förlust mot Chelsea, vi är trots allt mästarna, men det får inte bli några stora siffror för då lär nog David Wheelan bli mer än upprörd och mångas jobb börjar hänga löst. Därför tror jag på en mycket tillknäppt tillställning.

Jag trodde på en tuff match mot West Bromwich, men det blev ju precis tvärtom. Chelsea spelade långt från på topp och ändå rusade det iväg till mycket attraktiva tennissiffror och en direkt förstaplats i tabellen. Med det i bakhuvudet tar jag sats igen och tror på en tuffare match mot ett lag som verkligen måste bevisa eller som kommer att hamna i en mycket farlig negativ spiral. En seger för Chelsea är ett måste och allt annat naturligtvis en enorm överraskning.

Bossman, Bosingwa, är fortfarande inte spelklar men det har inte kommit några andra signaler än att förutom honom har Carlo en full trupp att välja från, inklusive vår nya 7:a Ramires. Förvänta er dock inte något annat än ett möjligt inhopp från brasilianaren ännu.

Didier Drogba övertygade inte på mig från start i lördags men oj som han vände på det. Ett hat-trick från den äntligen helt skadefrie ivorianen som därmed också blev Chelseas sjätte mest målgörare genom tiderna. Och jag är övertygad om att han klättrar vidare på den stegen redan denna säsongen. Det är bara 26 mål upp till Peter Osgoods 150 stycken på femteplatsen.

Så här ser listan ut just nu: Bobby Tambling 202, Kerry Dixon 193, Frank Lampard 158, Roy Bentley 150, Peter Osgood 150, Didier Drogba 134, Jimmy Greaves 132, George Mills 125, George Hilsdon 108.

Drogba som gjorde kvitteringen förra året blir självklart en av huvudpersonerna även den här matchen.

Jag förväntar mig en startuppställning från Chelsea som är nästan densamma som mot WBA. Dock tror jag nog att Ferreira nu får starta från bänken och Ivanovic återtar den position han var så framgångsrik på förra säsongen. Jag gissar att Carlo startade Ferreira för att han ville ha Iva som back-up tll mittförsvaret ifall något skulle hända med nyligen spelklare Alex. Men Alex var bredvid Ashley Cole förmodligen bäste försvarare och det lugnade säkert Carlo som därmed sätter in en bättre spelare till höger. Lampard har vilat i början av veckan från den vristskada som besvärade honom innan WBA-matchen, men som märktes mycket lite av de dryga 70 minuter han spelade innan Carlo tog av honom för att spara vår evighetsmaskin. Han fick ju göra ett mål först. Ett mål som innebar att han gick förbi Peter Osgoods 105 ligamål också. (Ossie gjorde dock sina 105 på 289 matcher, Lamps 106 mål tog 321 - men det är knappast en hemlighet att det gjordes fler mål i matcherna 40-60 år tillbaka. Det är ändå en fantastisk prestation av en mittfältare.)

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.