MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 1 sp 1 v 0 o 0 f 6 - 0 mål 3 poäng

19 augusti 2010


Hutchinson tvingas sluta

Vid 21 års ålder tvingas tidigare jättelöftet Sam Hutchinson sluta sin karriär som professionell fotbollsspelare.

Hutchinson har varit Chelsea trogen sedan han kom till klubben som 9-åring och gjorde debut under José Mourinho 2006. Han var väldigt bra på den sommarturné som Chelsea sedan gjorde. Men sedan började hans skadeelände, som nu återigen har slagit till.

Hutchinsons svåra knäskada verkade äntligen läkt och han tränade utan problem i sommar, men sista veckorna har knät börjat krångla igen och det har nu slagits fast att det håller inte för en fotbollskarriär. Vilket bittert öde för en sådan oerhört talangfull spelare.

Jag och massor med mig hade jätteförhoppningar på Sam Hutchinson. Han var suverän och ett löfte som både mittförsvarare och ytterback. Hans sista match för Chelsea blev matchen mot Stoke där han kom in som avbytare och slog en fullständigt briljant passning till Lampards 6-0 mål (matchresultat 7-0) 25 april i år.

Hans skadeelände var av samma typ som Ledley King, fast alltså ändå värre. Han kunde inte träna med spelade matcher med reservlaget i våras. I somras kunde han börja träna också och vi såg alla fram emot att han äntligen skulle få visa vad han kan. Jag hade nog tippat att hans ständiga skador skulle sätta stopp för en stor karriär i Chelsea, men jag trodde aldrig att de helt skulle stoppa honom.

Jag är stolt över att Chelsea fortsätter stödja honom. Han kommer att få fortsätta och utbilda sig på Cobham parallellt med att studera på sports science på universitet. Förhoppningsvis kommer han att kunna fortsätta i någon form inom Chelsea.

Lycka till med ditt civila liv Sam Hutchinson, true blue.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.