MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

10 augusti 2010


Ricardo Carvalho lämnar


Ricardo Carvalho är inte längre en Chelsea-spelare. Chelsea har sålt honom til Real Madrid ikväll.

Inga detaljer om affären har släppts men det är offentligt.

Det spekulerades tidigare i sommar efter Carvalhos famösa uttalande om att han skulle springa och simma till Madrid för att återförenas med José Mourinho, att spelaren hade en överenskommelse att få lämna för 5m pund. Så vi får hoppas att Chelsea fått den summan för Riccy.

Jag är personligen av den uppfattningen att Riccy har blivit överskattad av Chelseafans på samma sätt som Michael Ballack underskattats. Det var först när Carvalho blev skadad förra säsongen som Chelsea fick ordning på sitt försvarsspel med Alex som ersättare. Hans insats mot Hamburg var sannerligen inte heller uppmuntrande även om Carvalho var helt OK för Portugal i VM.

Därmed inte sagt att Ricardo Carvalho inte har gjort storartade insatser för Chelsea för det har han sannerligen gjort. Han har haft en mycket fin karriär i Chelsea men jag tycker nog att hans motivation brast förra året, kanske för att han redan då inte fick återförenas med JM i Inter som ju försökte få honom men inte ville betala vad Chelsea krävde.

Det är en snygg gest av Chelsea att släppa Carvalho för en summa som gör att han kan avsluta sin karriär med sin favorittränare.

Jag anser att Carvalho måste rankas som 4-5.e alternativ i Chelsea idag och det ansåg han nog själv också. Utan tvekan en av anledningarna till att han ville iväg. (Efter JT, Alex, Ivanovic, Bruma. Därtill har vi Hutchinson, Mancienne i truppen som kan spela mittback.) Med Carvalho lär JM fortsätta spela Sergio Ramos som högerback och det innebär nog att de lägger ned jakten på Maicon. (De har inte hittills varit villiga att betala Inters värdering av brasilianaren som ville/vill till Real).

32-årige Ricardo Carvalho kom till Chelsea säsongen 2004-05 med José Mourinho från Porto och var till förra säsongen det givna alternativet bredvid John Terry. Han fick vinna en hel del titlar med Chelsea, tre ligatitlar, en dubbel, och en samling cuptitlar. Dock inte Champions League som han dock vunnit med Porto året innan han kom till Chelsea.

Vi tackar med hela vårt hjärta Ricardo Carvalho för vad han gjort för Chelsea och önskar honom lycka till i Real Madrid. Hoppas dock slippa möta den klubben före en final i Champions League då de med det spelarmaterialet och den tränaren kanske är klubben som måste besegras i år.

På torsdag förväntas affären med Ramires bli klar. Det talas också mycket om att Chelsea lagt ett ordentligt bud på Mesut Özil, något jag verkligen hoppas är sant. Det är 3 veckor kvar av silly season, mycket kan ännu hända.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.