MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

9 augusti 2010


Tröjnumren 2010-2011


1. Petr Cech
2. Branislav Ivanovic
3. Ashley Cole
5. Michael Essien
6. Ricardo Carvalho
8. Frank Lampard
10. Yossi Benayoun
11. Didier Drogba
12. John Mikel Obi
15. Florent Malouda
17. Jose Bosingwa
18. Yury Zhirkov
19. Paulo Ferreira
21. Salomon Kalou
22. Ross Turnbull
23. Daniel Sturridge
24. Nemanja Matic
26. John Terry
33. Alex
39. Nicolas Anelka
40. Hilario
41. Sam Hutchinson
42. Michael Mancienne
43. Jeffrey Bruma
44. Gael Kakuta
45. Fabio Borini

Fler spelare kan komma till fram till månadens slut.

---

En tröst, om än liten, var att Chelseas reserver utklassade Manchester Uniteds i deras möte under söndagen. 4-1 blev slutresultatet till hemmalaget på Cobham i deras möte. Så sammanlagt kan vi väl säga att Chelsea vann mötena med ett mål tillgodo!

Laguppställning: Chelsea (4-3-3): Jamal Blackman; Billy Clifford, Michael Mancienne, Rohan Ince, Ben Sampayo ( Toddy Kane 90); Jack Cork, Nathaniael Chalobah, Josh McEachran; Kaby (Milan Lalkovic 90), Fabio Borini (Gokhan Tore 90), Jacob Mellis.

Även United hade en del rutinerade spelare som Danny Welbeck som gjorde första målet, Gary Neville och några till som spelat i A-laget. Chelsea målgörare var Borini 2, McEachran, B Clifford

----

Jack Cork som spelade ryktas lämna för Swansea eller Burnley dit han var utlånad förra året. Besked om Michael Mancienne som Wolves rycker i kommer denna vecka enligt antydan från Ancelotti. En indikation är kanske ändå att han idag tilldelades ett officielt nummer i vår trupp. (Vilket inte Cork har).

Inte heller Franco Di Santo har fått behålla sitt nummer (9) vilket bara går att tolka som att han kommer att säljas.

Patrick van Aanholt har inte heller fått ett nummer nu vilket jag tolkar som att han kommer att lånas ut för att få ytterligare erfarenhet den här säsongen. Han lär inte vara till salu.

---

Scott Sinclair har idag lämnat för Swansea under vår förre ungdomscoach Brendan Rodgers. Sinclair kostar dem 500.000-1 miljon beroende på hur det går för honom. Sinclair lyckades aldrig imponera våra managers trots de chanser Mourinho gav honom tidigt. En skada (av Wes Brown i Man U) stoppade upp hans karriär och han kom aldrig riktigt vidare.

Han var utlånad hela förra säsongen till Wigan men övertygade inte där heller.

Han var ett underbarn och gjorde redan som 17-åring ett fantastiskt solomål när han var utlånad till Plymouth i The Championship en tid. En räd från straffområde till straffområde och slutligen mål.

Lycka till i Swansea Scott.

-----

Chelseas förre VD Peter Kenyon som har jobbat med klubben även efter att han avgick lämnar nu helt Chelsea för sitt nya jobb på agenturen Creative Artists Agency. Kenyon gjorde ett fantastiskt arbete för Chelsea på affärssidan men hade sina duster med Mourinho ang spelaraffärer har vi letts att tro.

---

Chelsea kommer i framtiden att servera Singha Beer på Stamford Bridge. Ett stort steg upp från den hemska period då det var Budweiser som påtvingades den törstige på arenan. Jag tror det var Heineken som hade koncessionen senast. Avtalet lär vara värt ungefär 2m dollar om året.

Tidigare i sommar bytte Chelsea också från Armani till modefirman Dolce & Gabbana. De står för matchdagskostymer och kommer att re-styla loger och flera områden på Stamford Bridge. Kanske t o m de pinsamma plaststolarna i avbytarbåsen.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.