MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

8 augusti 2010


Förlust i Community Shield 1-3


Manchester United fick revansch från förra året och vann Community Shield efter två kontringsmål där inlägg fann sin man från högersidan. Tyvärr imponerade återigen inte Chelseas försvarsspel och jag måste säga att framförallt Ashley Cole har långt kvar till formen. Dock är det dock oroande att Ashley Coles försvarsspel verkligen inte är i närheten av förra årets hittills. Att Paolo Ferreira på andra kanten inte längre riktigt räcker till vet vi men med både Alex och Bosingwa skadade.

Chelsea tillät Paul Scholes briljera i första halvlek med genomstickare och precisa passningar i första halvlek, men tog bättre hand om mittfältet i andra. United spelade på kontringar och rakt snabbt spel som Chelsea backlinje hade problem med i hela matchen. Något som Chelsea fick bättre kontroll på i andra genom en bättre och högre press mot framförallt Scholes som inte tilläts stå och sikta längre.

Matchhjälte för United borde ändå gamlingen van den Sar vara. Han gjorde ett flertal kvalificerade räddningar när Chelsea borde ha gjort mål. Andra halvlek var helt Chelseas förutom Hernandez lite tursamma mål på ett perfekt inspel från Valencia som visade fin form, något man inte kan säga om Berbatov som såg väldigt stel även om lobben över Hilario som avgjorde matchen på tilläggstid. Det var nog inte en helt rättvist seger även om den ser övertygande ut på pappret.

I det hela var det dock en underhållande match och ingen katastrof att förlora även om Comunity Shield lite grann har varit en vägvisare de senaste åren då vinnaren av den också vunnit ligan! En trend vi får bryta nu. Och ett stort steg framåt jämfört med träningsmatcherna.

Chelsea startade utan Drogba och det blev helt klart bättre spets på anfallen när han kom in. Kalou gjorde tröstmålet men var också den som kanske sumpade flest möjligheter även om Sturridge missade ett friläge.

United visade effektivitet och det vinner matcher. Chelsea har en bit kvar till formen, vilket i ärlighets namn också gäller United trots effektiviteten i kontringarna.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.