MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

7 augusti 2010


Deco lämnar


Då är det till slut officiellt.

Deco lämnar Chelsea för att återvända till sin födelseland Brasilien och Fluminense.

Chelsea offentliggjorde affären i kväll efter att Fluminense på sin hemsida hade avslöjat att de skrivit ett tvåårskontrakt med Deco.

Chelsea anger "compassionate reasons" för att släppa Deco. Det ryktas om att Deco har en son i Brasilien som är sjuk.

Deco gick ut redan i våras och vädjade om att Chelsea skulle släppa honom trots att han hade kontrakt med klubben ytterligare ett år.

Chelsea har nu gjort så. Summan för övergången är hemlig, men Deco kostade Chelsea runt 10 miljoner pund när Luiz Felipe Scolari tog honom till oss från Barcelona.

Tyvärr blev hans Chelseakarriär inte helt igenom lysande. Mest på grund av ständiga skador. Däremellan visade han flera gånger prov på sitt enorma kunnande även om han nog var en bättre spelare både i Barcelona och Porto därförinnan. Ingen kan dock säga att han var en flopp för Chelsea, han gav oss alternativ och gjorde en det ruskigt snygga mål.

I Fluminense återförenas han med Juliano Belletti som liksom han spelade i Barcelona och Chelsea. Belletti släpptes av klubben tidigare i sommar då hans kontrakt gått ut. En utmärkt komplementspelare.

Vi önskar Deco all lycka till i Fluminense och önskar att hans familjesituation löser sig till det bästa. Tack för tiden i Chelsea.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.