MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

5 augusti 2010


Lånecirkusen


Säsongen börjar snart och Carlo Ancelotti med assistenter börjar se om huset. Om något ökar det ryktesfloran och så får ungdomar gå ut på lån för att fortsätta sin utbildning och utveckling.

Det hela har inte minskat genom att Carlo igår sa att Chelsea vill ersätta alla tre spelare som lämnat och Chelsea planerar att agera på marknaden hela augusti.

---

Ryan Bertrand, vår så lovande 21-årige vänsterback lånas ut till Nottingham Forest i The Championship. Tyvärr vill jag säga då jag är en stor beundrare av Ryan och det här sänder signalen att han står bakom t ex Patrick van Aanholt i alternativen till vänsterbacken.

Daniel Philliskirk har lånats ut till Oxford. Det är dock ett korttidslån. Liksom Rhys Taylors lån till Crewe.

Ben Gordon, 19 år. Han lånas ut till Kilmarnock i Skotska Premier League. Ett intressant lånealternativ där han säkert kommer att härdas ordentligt. Han förväntas göra debut redan ikväll mot Valladolid, och i första matchen för säsongen möter Kilmarnock vår broderklubb Glasgow Rangers.

Räkna med att fler spelare kommer att lånas ut, kortare eller längre.

---

Rykten.

Ramiresaffären fortsätter och jag personligen räknar med att den blir av. Det är dock en komplicerad affär pga ägarförhållanden och det faktum att Ramires måste få arbetstillstånd i England. Men den blir nog klar senast nästa vecka.

Dario Srna, högerback i Shaktar Donetsk var mycket omtalad i början av Silly season och nu har ryktet kommit tillbaka. Inte minst då folk ser honom som en ersättare till Juliano Belletti. Kanske, igår trodde jag det inte men sedan dess har det dykt upp en del uttalanden som tillskrivs Carlo, så kanske. Men det känns inte som en klockren värvning.

Storsatsande Zenit St Petersburg rycker i Yuri Zhirkov. De påstås erbjudit Chelsea 21m pund för honom (vi gav 18-18,8m). Jag tycker Chelsea ska gå och be dem fara.

Ashley Cole, alltid aktuell för Real Madrid. Chelsea har gett mycket klara signaler till Los Arrogantos i Spanien att inte bry sig.

Michael Mancienne är en drömspelare för Wolverhampton. Jag anser av flera skäl att Chelsea måste behålla och själva utveckla honom den här säsongen. Han har varit skadad med dök upp mot Hamburg igår. Oturligt då han annars hade spelat försäsongsmatcherna och hade kunnat imponera. Han behövs också för de nya Premier Leaguereglerna med 8 s k home-grown players i 25-mannatruppen.

Det är tyst om Deco, men nya regeln verkar se ut som att Chelsea absolut kommer att släppa honom till Fluminense. De spelar dock ett spel där de hoppas få honom gratis eller till minsta möjliga summa och därför avvaktar in det längsta. Synd, för det drabbar bara Deco som av familjeskäl vill återvända till Brasilien.

Dock inget nytt om Ricardo Carvalho efter utspelet häromveckan att han har en klausul eller ett löfte från Chelsea att lämna. Jose Mourinho har återigen sagt att han vill ha en försvarare till (och en anfallare) och Riccy lär ju sagt att han till varje pris vill återförenas med JM. Jag tycker Riccy kan få gå om han absolut vill, vi har bra täckning med ungdomar och rutin på mittbackspositionen.

Romelu Lukaku är ett hett namn, även om hans far klart deklarerat att han kommer inte lämna Anderlecht förrän han är 18 år gammal. Ryktet säger att Chelsea har någon slags förarrangemang med den sensationella ynglingen som redan kallas den nye Drogba, och som har Drogba som idol. Lukaku är känd Chelseasupporter också. Mer för nästa år alltså. Eller januari. Är dock övertygad om att han blir Chelseaspelare om Chelsea bara matchar andra bud.

Brasilianske underbarnet Neymar, kanske en framtida affär . Kommer inte ihåg om han kallas den nye Robinho, Ronaldo, eller Ronaldinho. Det är ju en ny sådan varje vecka från Brasilien. Chelsea lär ha lagt ett bud som blev avvisat. Samma problem med ägarsidan som med Ramires, liksom med arbetstillstånd. Men det låter intressant.

Sergio Kün Agüero, alltid aktuell hos Fantasy Footballsupportrarna inom Chelsea. Jag fattar inte riktigt varför om man sätter pris och löneanspråk (runt 200k pund i veckan!) i relation till hans kvaliteter. Absolut inte en spelare jag drömmer om, men man vet ju aldrig.

Fernando Torres. Det här kan varit närmare än vi tror, trots den extrema prislapp Liverpool satte på den skadedrabbade men i PL prövade och framgångsrike anfallaren. Till slut beslöt sig dock Torres för att ge Liverpool en (sista) chans till. Lite synd tycker jag nog då jag alltid tyckt att hans spelstil passar Chelsea väldigt väl.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.