MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

3 augusti 2010


Ramires nära?!


CSFC brukar inte skriva om spelarrykten särskilt inte under silly season. Vi föredrar fakta.

Däremot gör vi ett undantag idag då Carlo Ancelotti i en officiell intervju låtit undslippa sig att affären med Benfica angående brasilianske mittfältaren Ramires från Benfica faktiskt kan bli av.

Carlo Ancelotti sa så här på frågan om Ramires.
'I don't know, I will speak about Ramires when Ramires will be a Chelsea player. Until now he is not a Chelsea player, we hope, but until now nothing is decided.'

Notera att han säger hoppas. Vilket är det närmaste Carlo någonsin har kommit till att säga något om en förestående affär.

Det talas om en affär på 17-18m pund för den löptstarke mittfältaren som spelade de flesta av Brasiliens matcher i VM (avstängd mot Holland) och är en av bara fyra VM-spelare som är uttagna till vänskapslandskampen nästa vecka mot USA.

Ryktet säger att Ramires är i London idag för den obligatoriska läkarundersökningen!

Det ryktas också om att spelaren har begärt att få bli såld. Benfica lär försökt höja priset på honom, precis som de begärt ett löjeväckande pris för sin eftersökte mittback David Luiz.

Däremot är säkerligen problemen två. För det första att en icke-EU-spelare måste ha arbetstillstånd i England och sådana måste beviljas innan en klubb slutför en affär, av förståeliga skäl. Det andra är att Ramires är delägd av en tredje part, som tyvärr är så vanligt i Brasilien. Detta är förbjudet i England! Därför måste ägarsituationen först lösas mellan Benfica och denne tredje part (Kia Joorabshian?) innan Chelsea kan köpa spelaren, då Chelsea tekniskt sett bara kan köpa honom direkt från Benfica.... (Kom ihåg allt strul med Tevez bl a pga den här slavmässiga ägarkonstruktionen. Det ledde också till att det är absolut förbjudet med sådana avtal idag i England och Chelsea lär inte sätta sig i en sådan situation som West Ham gjorde).

Vem är då Ramires?

Född 24 mars 1987. Heter egentligen Ramires Santos do Nascimento, notera gärna att hans efternamn är detsamma som Pelés. De är dock inte släkt.

Han startade sin karriär i Jonville 2006 och lånades året efteråt senare ut till storklubben Cruzeiro. Från 2008 var han Cruzeirospelare och såldes till Benfica 2009. För Benfica spelade han 26 matcher och gjorde 4 mål. I Brasilianska landslaget har han spelat 16 gånger och gjort 2 mål.

Känd för sin arbetskapacitet och kallas ibland för kenyan på grund av sin förmåga att löpa och hålla sig i rörelse under en match. En kvalitet som onekligen påminner om Michael Ballack även om han rörde sig på ett sätt så att många inte fattade hur mycket han löpte.

Han är 180 cm lång.

Vann en bronsmedalj med Brasilien i Peking-OS 2008 där han ersatte Robinho.

Vi återkommer när (och om) den här affären blir offentlig.

____

Unge Daniel Philliskirk har gått iväg på lån till Oxford United i League Two för en månad. Philliskirk har spelat i reservlaget senaste året och är tidigare U-17-landslagsman för England. Hans utveckling har dock stagnerat något och han är idag inte en av de ungdomar som står a-laget närmast.

---

Gael Kakuta blev utsedd till Bäste Spelare i U-19 Europamästerskapet där Frankrike fick revansch och slog Spanien i finalen med 2-1. Kakuta var rätt anonym i just den matchen men stod ändå för vad som kanske var matchens delikatess med förspelet till Lacazettes avgörande mål.

----

Imorgon spelar Chelsea sin sista träningsmatch före säsongen, mot Hamburg SV. Carlo Ancelotti har förvarnat om att startelvan kommer att bli ungefär densamma som är tänkt mot Manchester United i Community Shield på söndag. Dock kan Cech bli spelklar till söndag. Drogba är redan spelklar efter sin bråckoperation! Kakuta har också rest till Tyskland för att träna med laget och han får nog en plats på bänken, kanske även speltid i andra halvlek.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.