MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

1 augusti 2010


Andra förlusten, Eintracht Frankfurt 1-2


Startspelarna var tillbaka men som väntat kunde man inte begära för mycket av dem och de leverade det inte heller. Med bara mindre än en veckas träning var de långt från matchklara och Carlo bytte också ut nästan hela laget, 8 spelare i halvtid och ytterligare två strax därefter. Den ende som spelade hela matchen var Hilario som gjore skäl för sitt öknamn Hilarious med en skrattretande föreställning vad det gällde fotboll. Dvs fotboll med fötterna. Visserligen var planen sämre än usel men Hilarios fotspel var ännu sämre och orsakade helt och hållet första målet. Tyvärr kunde han inte heller spela en passning eller en enda utspark till rätt mottagare på hela matchen. Räddningarna i all ära, resten var långt från godkänt.

Chelsea började OK men efter att Hilario försökte spela fotboll och endast lyckades dribbla bort sig själv istället för att ta upp bollen och Ochs kunde göra första målet ramlade Chelseas startuppställning ihop som ett korthus. Frankfurt borde gjort både ett och två mål på de chanser som de fick.

I andra halvlek kom en blandning av ungdomar och lite rutin in och jämnade ut det hela. Lampard kvitterade också efter en fin liten blick från Patrick von Aanholt. Lamps tog den på bröstet och tog sig in i straffområdet där han lyfte bollen över målvakten. Bollen tvärstannade precis framför mål på den usla planen men Frank var åter där och smällde in bollen.

Sedan förstörde inhoppande Nemanja Matic som annars hade en rätt bra halvlek sin födelseedag (22) och matchen med att fullständigt onödigt knuffa en Frankfurtspelare in i själva straffområdet och domaren dömde straff även om bollen gick en bra bit över denne. Straffen slog Altintop säkert in då Hilario valde att chansa. Hade han stått kvar hade han fått bollen i magen.

Nej, Chelsea är långt från förra säsongens fina försäsongsspel. Men det finns ingen som helst anledning att bli upprörd eller särskilt nervös. Med majoriten av startspelarna knappt tillbaka är läget ungefär detsamma för alla topplagen som hade VM-spelare. Enda oroande är att vi faktiskt möter WBA som inte hade några VM-spelare i första matchen. Men dessförinnan är det Hamburg på onsdag och då hoppas jag det ser lite piggare ut och sedan Man U som inte lär imponerat på sin USA-turné heller (enl rapporterna) på söndag i Community Shield. Då är Drogba tillbaka, och förhoppningsvis Petr Cech. Han behövs efter de roande men hemska tavlor Turnbull och Hilario har visat upp hittills.

Patrick van Aaholt såg bra ut, liksom Nemaja Matic förutom hjärnsläppet att knuffa omkull en spelare in i straffområdet. Zhirkov tyckte jag såg pigg ut efter sin skada. Ferreira hade ingen bra dag. JT var trög och semesterslö. Benayoun led helt klart av den dåliga planen men visade fina initativ. Lampards mål var klass och typiskt Lampar, in i boxen med bollen. Sturridge saknades på grund av skada. Borini övertygade inte, inte heller Kalou framåt. Inte ens Anelka gjorde något större avtryck. Men som sagt, egentligen går det inte att dra en enda slutsats från en sådan här match. Spelad på en plan som såg ut som en potatisåker i oktober. Den var fruktansvärt dålig efter att motstått två finalmatcher i amerikansk fotboll i går. Hade det varit en tävlingsmatch hade det varit skandalöst, nu spelade det som sagt föga roll. Synd bara om de Chelsasupportrar som var där, för Chelsea var inte bra. Det såg ut som om säsongstarten ligger långt borta. Istället för mindre än två veckor. Den ende som spelade hela matchen var kanske den som övertygade minst. Skönt att nyheterna säger att Petr Cech ska vara tillbaka till ligapremiären. För målvakterna har varit de som imponerat minst av alla hittills den här försäsongen. Vilka tavlor de bjudit på. YouTube-material i massor.

Startande lag: ALLA byttes utom målvakterna.
Hilario, mv
Paulo Ferreira
Jeffrey Bruma
John Terry
Ashley Cole
Yossi Benayoun
John Mikel Obi
Yury Zhirkov
Salomon Kalou
Nicolas Anelka
Florent Malouda

Avbytare
Ross Turnbull, mv
Sam Walker, mv
Branislav Ivanovic
Michael Mancienne
Ricardo Carvalho
Patrick van Aanholt
Nemanja Matic
Michael Essien
Frank Lampard
Josh McEachran
Scott Sinclair

Frankfurt: Nikolov; Ochs, Franz, Kohler, Meier, Amanatidis, Gekas, Russ, Jung, Schwegler, Tzavellas.
avb: Altintop, Korkmaz, Clark, Fenin, Bellaid, Rode, Heller, Kittel, Ciao, Fahrmann.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.