MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

28 juli 2010


Ojoj, tredjetröjan


Den har inte presenterats officiellt ännu men Chelseas tredjetröja det här året är av en alldeles särskild kaliber.

Kanske inte min smak, men någon faller den säkert i ögonen. Synas lär den i alla fall göra.

Gult är traditionellt vår andrafärg, även om det i år kom en slags svart-orange tröja som inte kommer att hamna i min garderob. Då är den här faktiskt lite bättre, kanske. Vi får se når vi sett den live.

Man kan hävda att den visar en mer vågad design. Mest visar den nog att det är väldigt svårt att designa fotbollströjor.

----

Jeffrey Bruma, f 91, vårt unga mittbackslöfte har blivit uttagen till Hollands A-landslagmatch den 11 aug mot Ukraina. Det är hans debut i sådana sammanhang.

Inte illa, även om Bart Marwijk har valt att vila dem som spelade i VM-finalen.

-----

Det skvallras friskt denna Silly Season, kanske mer än någonsin. Ändå händer nästan ingenting på transfermarknaden av allt det som det skvallras om.

Chelsea har trots det varit mycket stillsamma på marknaden, bara släppt spelare med utgångna kontrakt och handlat Yossi Benayoun. Vi får väl se om Torres, Ramires, David Luiz, Mesut Özil, Bastian Schweinsteiger, eller vem det än kan bli dyker upp som Chelseaspelare.

Min känsla är att om det sker några storaffärer, för Chelsea eller andra Premier Leaguelag, kommer det att ske redan efter att säsongen börjat. Med de nya PL-reglerna om 8 egna produkter i en 25-mannatrupp är det flera lag som har ett överflöd på spelare, även Chelsea faktiskt om minst fem ungdomar ska slussas in i truppen som Ancelotti redan tidigare sagt. Manchester City lär vara den klubb som nu måste börja rensa bland spelarna också efter att redan handlat för över 100m pund i sommar (och mer lär vara på väg in). De står nästan ensamma för alla transfers i England!

Deco lär begärt att få lämna, av familjeskäl då han vill återvända till Brasilien. Det ryktas om en sjuk son. Fluminense lär vara intresserade, men ännu har inget hänt och Deco har återvänt till Chelsea för försäsongsträning. Chelsea avvaktar förmodligen för att få åtminstone ut något för en kontraktsbunden spelare som kostade ca 10m pund när han kom för två år sedan. (Juliano Belletti som gick som fri agent har redan kontrakterats av Fluminense).

Riccy Carvalho lär ha gjort ett anmärkningsvärt uttalande om att han vill återförenas med José i Real Madrid. Det talas om att han fått ett löfte av Chelsea om att få lämna för 5m pund. Det kan nog vara tid för Carvalho att söka en ny klubb.

Både Deco och Carvalho är spelare vi kan avstå som jag ser det. Jag tror också några unga spelare som inte utvecklats som vi hoppats lär få lämna. Men även i de fallen tror jag beskeden kommer först efter säsongen startat.

Nästa träningsmatch, nu med a-lagsspelarna inkl förmodligen Benayoun som är spelklar efter sin ljumskskada (men utan Bosingwa som är i lätt träning, liksom Drogba efter sin operation. Cech och Alex har dock flera veckor kvar tills de kan börja träna igen) är på söndag. Chelsea möter Eintracht Frankfurt borta och på onsdag spelar de sista träningsmatchen mot Hamburg. Nästa söndag börjar säsongen med engelska supercupen, Community Shield mot Manchester United.

Sedan 14 aug börjar allvaret mot nykomlingarna West Bromwich Albion under Roberto Di Matteo. Det är alltid svårt att möta nykomlingar i början av serien, men Chelsea börjar hemma och på Stamford Bridge är det få lag som någonsin vinner.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.