MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

23 juli 2010


Andra träningsmatchen, Ajax 1-3


Petr Cech och Alex är redan borta till mitten av augusti eller mer med skador. Inte bra. VM-spelarna saknas också fortfarande så det är ännu en mycket ung uppställning som Chelsea matchar mot Ajax på Amsterdam ArenA.

Laguppställningarna, räkna med många byten.

Ross Turnbull
Billy Clifford
Jeffrey Bruma
Patrick van Aanholt
Ryan Bertrand
John Mikel Obi
Michael Essien (kap)
Nemanja Matic
Josh McEachran
Franco Di Santo
Daniel Sturridge

Avb: Hilario, Nathaniel Chalobah, Rohan Ince, Jack Cork, Conor Clifford, Kaby Djalo, Milan Lalkovic, Scott Sinclair.

Ajax: Stekelenburg, Alderweireld, Anita, Oleguer, Vertonghen (k), De Jong, Zeegelaar, Enoh, Rasmus Lindgren, Sarpong, Eriksen.
avb: Vermeer, Blind, Demy De Zeeuw, Emanuelson, Donald, Suk, Bonevacia.

----

Ajax tog lätt ledningen i 6e minuten då Eriksen slog en boll in mot mål, Bruma dök mot den, missade bollen och ställde Turnbull totalt. Fruktansvärt dåligt försvarsspel tyvärr. Möjligen touchade Bruma också bollen på väg in i mål. Någon minut innan hade Sturridge en bra boll precis utanför.

Chelsea jämnade ut spelet efter målet, men det kändes mer farligt när Ajax anföll.

I 25 minuten slog Mikel en härlig rak stickare till McEachran som nästan kom loss men försvararen fick en fot på bollen som gick till Sturridge som slog till direkt utanför straffområdet och satte bollen perfekt vid stolproten.

Bara för att minuten senare få se Turnbull göra ett rent horribelt misstag som gav De Jong bollen ensam med öppet mål. En gigantisk tavla helt enkelt, och detta efter ett mycket dåligt ingripande vid första målet. Där kan man kanske hitta ursäkter med att Bruma lurade honom, även om det var dåligt av Turnbull ändå. Men vilken tavla 2-1 målet var.

Ett antal byten i halvtid av Carlo. Inga från Ajax som dock spelar det lag som nästan kommer spela CL-kval nästa vecka (utom van der Wiel, De Zeeuw och Suarez). Unge 15, Chalovah kom in istället för en haltande Billy Clifford. Hilario istället för katastrofen Turnbull.

30 sekunder före slutet kom en crossboll och 19-årige Suk kunde sätta trean. Inte orättvist, Chelsea har verkligen inte varit bra.

Väldigt ointressant match som nog gav fler negativa besked till Carlo än positiva. Det är få av ungdomarna som tagit chansen att imponera. Sturridge var den bäste av dem. Hilario klart tryggare i mål och ett absolut hemskt passningsspel, särskilt på mitten. Essien och Mikel (några bra stickare) borde verkligen kunna visa mer än vad de gjorde.

Bara att glömma.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.