MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

17 juli 2010

Första träningsmatchen, Crystal Palace 1-0

Det är ett i allra högsta grad reservbetonat Chelsea som ställer upp i första träningsmatchen för säsongen, borta mot Crystal Palace. Fyra spelare saknas pga skador, Zhirkov, Benayoun, Bosingwa, Mancienne. Dessutom är spelare som Gael Kakuta borta med sitt landslag för UEFA U-19-mästerskapen. Det är också Matej Delac, Fabio Borini, Jacob Mellis, Jacopo Sala. Plus alla de som spelade VM. Chelsea ställde därför upp rena ungdomslaget med Cech som kapten och mycket glädjande en återkommande Michael Essien som spelade sin första match under 2010. Bland mer ordinarie spelare återfanns Alex, Mikel och Sturridge. En mycket intressant debut gör unge Josh McEachran.

Petr Cech (kpt)
-Jeffrey Bruma, Alex , Patrick van Aanholt, Ryan Bertrand -John Mikel Obi, Michael Essien, Nemanja Matic, Josh McEachran -Franco Di Santo, Daniel Sturridge
Avb: Hilario, Ross Turnbull, Ben Gordon, Nathaniel Chalobah, Jack Cork, Conor Clifford, Daniel Philliskirk, Michael Woods, Kaby Djalo, Milan Lalkovic, Scott Sinclair.

Crystal Palace: Speroni, Wright, McCarthy (k), Barrett, Radosavljevic, Ousfane, Danns, Ambrose, Dorman, Baiollo, Lee.
Avb: Price, N'Diaye, Cadogan , Bridcutt, Morgan, Davis, Zaha, Scannell.

FÖRSTA HALVLEK 0-0: Det märktes verkligen att det var första matchen efter bara två veckors träning. Men Chelseas mycket ungdomsbetonade lag stod upp väl mot Palace och dominerade faktiskt matchen. Målchanserna var dock mycket få. Den absolut bästa ett hårt skott på volley av Michael Essien som tog i ribban och studsade ut. Annars syntes det väldigt tydligt att Bison inte spelat match på snart 8-9 månader.

Mycket oroande var det att Petr Cech gick ut redan efter 30 minuter med en befarad skada, vi får hoppas det var mer en försiktighetsåtgärd. Ross Turnbull ersatte och hade problem vid några utrusningar, men inget som oroade så där jättemycket direkt.

Ryan Bertrand gjorde en stark halvlek på vänsterbacken. Sturridge var mycket aktiv och ville mycket, som vanligt med honom lite för mycket och lite för mycket Sturridge. Josh McEachran gjorde tidigt en helt underbar sul- och snurrfint som lovade mycket gott men sedan kom han bort ur matchen. Bruma spelar högerback vilket inte är hans bästa position, men han kämpade på bra och följde med upp i anfallen i parti och minut. Mikel höll ihop det defensiva mittfältet väl. Liksom Alex i försvaret. Övriga hade mer ögonblick då de glänste, men i det stora hela en mycket lam halvlek. Väntat kanske men några mål skulle inte vara fel i andra.

ANDRA HALVLEK. Chelsea startade ambitiöst och visade att de ville vinna den här matchen innan alla bytena skulle göras. Särskilt pigg i inledningen var Michael Essien som också senare skulle göra matchens enda mål.

Det var i 60e minuten han fick bollen vid straffområdeslinjen och med högern lade den tillrätta för den sämre foten och skruvade in den förbi målvakten. Hur snyggt som helst. Essien visade också stor glädje över målet, det måste känts skönt efter den långa bortavaron.

Minuten senare var det bara färgerna på spelarna som påminde om starten av matchen, en mängd byten genomfördes av bägge lagen och i Chelsea blev det bara Mikel som slutförde matchen.

Essien gick av, Alex, McEachran, Di Santo, Turnbull och ersattes av Jack Cork, Conor Clifford, Lalkovic, Sinclair, Hilario. Av dem visade Sinclair vilja, Cork täppte till och Clifford och Lalkovic visade föga respekt för omgivningen. Pigga inhopp från alla utan kanske pricken över i. Minuten efter, 62, borde nog Chelsea haft en straff när Sinclair bryskt fälldes men domaren tyckte det var en centimeter utanför straffområdet.... Frisparken av Bruma tog i muren men Bruma var där på den efterföljande hörnan och hade en bra nick.

Sedan fick Crystal Palace sticka upp lite, men någon farlighet åstadkom de aldrig.

77e minuten var det dags för nästa bytesomgång när Sturridge fick gå ut och ersättas av Gökhan Töre som dock inte hann åstadkomma mycket. Bruma ersattes av 15-årige!!! Nathaniel Chalobah som faktiskt gjorde några imponerande ingripanden på högerbacken. Men oj så tunn och ung han såg ut bland de andra! Chalobah var också med i Englands vinnande lag i U-17 EM tidigare i somras (med McEachran). Vilket härligt löfte.

Precis före slutet fick även Kaby Djalo komma in vilket innebar att Chelsea lät ett stort antal ungdomar "debutera" i den första av träningsmatcherna, och ändå slog vi ett Championshiplag som ligger före i träningen! Någon stor fotbollsmatch var det dock inte, det lär bli tuffare på fredag i Amsterdam Arena mot Ajax.