MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

5 juli 2010


New kids on the block


Chelsea har idag skrivit lärlingskontrakt med sju stycken 17-18-åriga spelare för Akademin.

Som CFSC berättat redan tidigare är en av dem svensk, Amin Affane som kommer från västsvenska Lärje/Angereds IF. Affane är offensiv mittfältare till vänster på ett centralt mittfält. Född jan 94.

De övriga sju är redan välkända Danny Mills Pappoe, den mycket välväxte mittbacken som redan spelat med reserverna och i FA Youth Cuplaget, även om han tyvärr missade finalen på grund av skada. Född 93.

Jamal Backman är också en mycket välväxt spelare, redan 198 cm. Jamal är målvakt och beskrivs trots sin storlek som mycket smidig. Född 93.

Todd Kane är en mycket snabb högerback som trots att han kommer från Cambridge har representerat Chelsea sedan U-8 laget. Född 93.

Reece Loudon, vänster mittfältare i klubben sedan U-13-laget. Född 93.

Archange Nkumu, varit med sedan U-10 och spelar oftast central försvarare men även defensiv mittfältare. Född 93.

Danny Stenning. Mittfältare som spelat med Chelsea sedan U-14-laget. Född feb 94 och yngst av de nya.

Tomas Kalas, försvarare från Tjeckien som det talades om redan tidigare i sommar men som först nu har bekräftas som Chelseaspelare. Kommer att lånas ut till sin moderklubb Sigma Olomouc den närmaste säsongen i ett avtal liknande det som Matej Delac hade förra året. Född 93.

Det ska bli spännande att se hur de här spelarna utvecklas och extra roligt för CSFC är det ju att ha ytterligare en svensk i klubben, hoppas verkligen någon av dem tar sig hela vägen fram till A-laget. (Marko Mitrovic från Malmö är ju redan etablerad som stor målskytt bland ungdomarna).

-----

Samtidigt har Chelsea tillkännagett att flera unga spelare inte får förlängt kontrakt med klubben. Det är Liam Bridcutt, Nikki Ahamed, Nicolas Heimann, Aldi Haxhia och Kenny Strickland. Ingen av dem lyckades därmed ta steget från akademin till a-lagstruppen. (Redan förra vecka släpptes Nana Ofori-Twumasi vilekt CSFC skrev om)

Av de nu f d Chelseaspelarna är Nicolas Heimann den ende som redan har kontrakt, med Red Bull Salzburg, topplagi Österrike. Heimann är liksom Aldi Haxhia målvakt som nu har för många konkurrenter, som Delac, Sebek, Sam Walker, Rhys Taylor att kämpa med om en plats i truppen.

Det kan inte sägas vara någon överraskning att Chelsea nu släpper spelarna, tyvärr är det absolut svåraste steget att ta, från lovande ungdomsspelare till Premier League-spelare och ingen av de här såg ut att kunna ta steget. Vi önskar dem ändå lycka till i deras fortsatta karriärer, kanske kan de få en sen utveckling.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.