MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

3 juli 2010


Åtta nya proffs i Chelsea


A-laget, minus VM-spelarna, börjar sin säsong på måndag, men ungdomslagens spelare är redan i farten på Cobham.

För åtta stycken av dem blev helgen extra glad då de skrev sina första professionella kontrakt med Chelsea. Sådana får i England skrivas först året man blir 17.

De åtta är: James Ashton, Billy Clifford, Aziz Deen-Conteh, Rohan Ince, Milan Lalkovic, Josh McEachran, Philipp Prosenik och George Saville.

Många av dem var viktiga deltagare i det U-18 lag som vann FA Youth Cup över Aston Villa tidigare i år. Josh McEachran fick också vara med att bli europamästare för England i U-17-mästerskapet i sommar. Han är utan tvekan den mest namnkunniga av de åtta men flera av dem har också förekommit ändå upp i reservlagssammanhang. De två sista namnen, österrikiske Prosenik och Saville har under året, liksom Ince, haft allvarliga skador som de kommit tillbaka från.

Det lär dock dröja ett par år till innan de når a-lagstruppen. En trupp som snart presenteras och som lär innehälla minst fem nya namn tagna från Chelseas egen akademi. Plus nyförvärvet Yossi Benayoun.

Sommarens spelschema

På grund av VM är Chelseas förberedelser den här sommaren tuffare än någonsin. Hela 14 spelare var ju borta på VM och får extra ledighet. Frågan är väl också om Drogba kommer att genomgå den bråckoperation han behöver göra. Förhoppningsvis kommer dock de som avslutade säsongen skadade att kunna återvända i träning nu, Bosingwa, Essien, Mikel.

Ingen utlandsturné i år men fyra träningsmatcher är inplanerade mot allt tuffare motstånd, sedan tillkommer Community Shield som i år inte spelas mellan vinnaren av ligan och FA Cupen då det ju var samma lag som vann bägge. Istället möts precis som förra året Chelsea och Manchester United i den match som motsvarar supercupen i andra länder.

Lördag 17 juli: Crystal Palace
Fredag 23 juli: Ajax
Söndag 1 aug: Eintracht Frankfurt
Onsdag 4 aug: Hamburg SV
Söndag 8 aug: Community Shield -mot Manchester United

Själv hoppas jag att vi får se en ny tysk spelare göra debut för Chelsea i de tyska träningsmatcherna, men det står skrivet i stjärnorna om någon av de heta tyska spelarna Schweinsteiger, Özil, Müller som alla kopplas till Chelsea kommer till vår klubb.

 

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.