MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

2 juli 2010


Benayoun Chelseaspelare


Som väntat och spekulerat i blev idag slutligen Yossi Benayoun Chelseas första värvning denna sommar. I mina ögon har Benayoun varit Liverpools mest underskattade spelare i flera år och inte minst förra säsongen. Men hur bra han än gjorde det blev han aldrig Benitez förstaval.

Det sägs att Benayoun var missnöjd med att inte fått spela så mycket, då lär han inte bli lyckligare i Chelsea. För helt klart är Yossi Benayoun köpt som en truppspelare. En mycket nyttig inhoppare och ersättare på mitten.

Jag har varit en stor beundrare av Benayoun ända sedan han spelade i West Ham och anser att det är en bra värvning om han anpassar sig till verkligheten, dvs att han inte är förstavalet i en startelva. Vilket jag antar han vet om.

Många spekulerar i att Benayoun liksom Shevchenko är en Roman valt. Jag förstår inte resonemanget även om jag förstår att det bygger på Romans religiösa bakgrund och kopplingen till Israel. Det snacket tycker jag vi avfärdar lika fort som jag tog upp det.

Benayoun är en tricksig och innovativ spelare som inte har fått den credd jag anser han är värd.Han har också stor arbetsförmåga över hela planen och kan spela i flera positioner på mittfältet även om hans huvudposition är ute till höger. Hur många gånger som helst har han varit spelaren som kommit in och ryckt liv i ett stagnativt och trögt Liverpool. Hoppas han gör detsamma i Chelsea, även om jag inte tror Chelsea kommer visa samma letargi och tröga inställning som Liverpool senaste året.

Yossi Benayoun är 30 år gammal så han är inte direkt en föryngrare i Chelsea. Hans moderklubb är Hapoel Be'er Sheva innan han gick till mer kända Maccabi Haifa. Där upptäcktes han av Racing Santander för vilka han spelade tre år innan de två i West Ham. I Liverpool har han också spelat i tre säsonger.

Chelsea har inte offentliggjort några transfersummor men spekuleras i att Chelsea ska ha betalat 5,5m pund, vilket låter högt men vad verkligheten är vet vi inte. Skvallertidningen Mirror spekulerade igår också om att Benayoun skulle få hela 70.000 pund i veckolön, något jag tror ännu mindre på. Men visst är han framförallt tänkt som ersättare av en något annan kaliber och större arbetsförmåga än Joe Cole.

Chelsea startar på måndag försäsongsträningen och Benayoun lär då vara med på Cobham. Första matchstart kanske blir i träningsmatchen mot Crystal Palace 17 juli. Chelsea lär då inte ha fått tillbaka så många av sina internationella landslagsstjärnor så räkna med att många unga spelare och ev nya namn kommer att debutera då.

 

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.