MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

24 juni 2010


Anelka förlänger


Hans VM var inget vidare och med stor sannolikhet är hans karriär i franska landslaget, som inte varit odelat lycklig, över efter händelserna i Sydafrika. Även om Frankrike nu äntligen skaffar sig en kunnig manager i Laurent Blanc så står nog en föryelse av landslaget allra högt på dagordningen och 31-årige Anelka är kanske inte rätt man att bygga ett nytt landslag kring.

Anelka som är känd för att tjänstgjort i många klubbar har nu varit längre i Chelsea än i någon annan klubb sedan han kom från Bolton i januari 2008 för ca 11m pund.

Längre blir det också då han nu förlängt sitt kontrakt över säsongen 2011-2012. Det var en kortare förlängning än vad det spekulerats i men det kan nog vara klokt. Anelka har pratat om möjligheten att skriva ett sista lukrativt kontrakt med någon klubb runt arabiska viken eller i USA. Tills dess stannar han i London och Chelsea där han fått vinna dubbeln för andra gången (han gjorde det ju redan i klubben han slog igenom, Arsenal) och är därmed en historisk spelare. Han har vunnit skytteligan förra året och i år utvecklats enorm som släpande forward. Han vikarierade även framgångsrikt som toppforward när Drogba var upptagen av afrikanska mästerskapen.

Själv tillhör jag dem som var mycket tveksam till Le Sulk när han kom till Chelsea. Men han har utan tvivel tjänat Chelsea väldigt väl och faktiskt utvecklats en hel del som spelare även om Domenech inte hade en susning om hur bäst utnyttja honom i VM. Det är också uppenbart att han verkligen trivs i vår klubb och hans tidigare rykte är bara tidigare. Han har varit exemplarisk i Chelseatröjan.

Kontraktsförlängningen var högst väntat och välförtjänt.

 

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.