MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 poäng

9 juni 2010


Ballack och Cole lämnar Chelsea

Det är med sorg vi idag fick veta att Michael Ballack efter fyra år lämnar Chelsea. Hans utgående kontrakt förnyas inte men Ballack kommer att fortsätta rehabiliteras på Cobham. Jag är personligen ledsen över att Ballack lämnar då jag tycker han alltid har bidragit till Chelsea med lojalitet och skicklighet. Han har inte alltid uppskattats efter förtjänst som jag ser det, men han kan vara stolt över sin tid hos Chelsea.

Mer väntat var att Joe Cole skulle lämna Chelsea. Visserligen har spelare och ledare hela tiden sagt att de vill att han skulle stanna men uppenbarligen har det kontrakt Chelsea erbjudit Joe Cole inte uppskattats och han söker nu ny klubb när hans kontrakt upphör i månadens slut. Jag fruktar att det blir Arsenal även om det rimmar väldigt illa med hans lönekrav att hamna i en klubb som har en uttalat lönestruktur som de. Även med sin nuvarande lön skulle Joe Cole bli en av Arsenals absolut bästa spelare och varför lämna mästarna om man inte får mer pengar? Man Utd tilhör också tippade klubbar liksom Tottenham som bägge kanske har mer utrymme för hans lönekrav.

Cole har spelat sju år i Chelsea, en klubb som var hans egen favoritklubb och till vilken han hade säsongsbiljetter under uppväxten. Det är synd att han lämnar och ännu mer synd om orsaken är den som det spekuleras i. Men att Chelsea själva går ut och meddelar att han lämnar innan VM är över sänder klara signaler.

Även Juliano Belletti lämnar Chelsea i sommar då hans kontrakt går ut. Han har uttryckt ett önskemål om att avsluta karriären hemma i Brasilien. Belletti kom från Barcelona augusti 2007 och varit en mycket användningsbar s k utility-player, en spelare som kan spela på många positioner. Han har också visat upp ett fruktat skott vid flera tillfällen.

Vi kan bara önska Michael Ballack, Juliano Belletti och Joe Cole lycka till i sina fortsatta karriärer för alla lär fortsätta spela fotboll. Men jag önskar att det sker i klubbar som man inte tycker illa om.

 

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.