AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 37 sp 26 v 5 o 6 f 95 - 32 mål 83 poäng

8 maj 2010
FA YOUTH CUP CHAMPIONS
COMMUNITY SHIELD CHAMPIONS...+ >>>

NU GÄLLER DET part II

Ett av mina favorituttryck är: It ain't over until the fat lady sings. Något jag påminner mig om när jag läser varje artikel om söndagens match. Precis alla skribenter är övertygade om att Chelsea kommer att vinna, de flesta tror att Chelsa kommer att vinna stort. Snacka om tändvätska - för Wigan.

Nu tror jag själv att om Chelsea får ett tidigt mål (före halvtimmen) och det är första målet i matchen, då kan de rusa iväg och bli många mål. Det är många rekord som kan och förhoppningsvis slås vad det gäller målrekord och nollor.

Men till det ögonblicket är här och jag tror att Chelsea helst också bör leda med 2-0 i halvtid om drömmen ska infrias. Ett måls ledning i en sådan här match är hjärtattackläge då vi alla vet hur ett slumpmål kan vända allting upp och ned, och Wigan har spelare kapabla att leverera det slumpmålet, inte minst Hugo Rodallega.

Så för att understryka att Chelsea är storfavoriter får ni nu lite statistisk om ett Wigan som är Premier Leagues sämsta bortalag i vår. De har förlorat sina senaste fem bortamatcher med bara tre gjorda mål. Totalt under hela säsongen är deras målfacit 18-47 på bortaplan.

Allra sämst är de i London mot Londonlagen. Det var också där de åkte dit med 9-1 mot ett lag som fortfarande firar en fjärdeplats! Kul, men det är ändå bara en fjärdeplats boys! ;-)

Wigan hade bara en enda gång någonsin slagit ett s k Big Fourlag innan nyåret. Oss i höstas, vilket avslutade vår svit efter 11 raka vinster. På bortaplan har de riktigt uselt facit: 0-4 mot Arsenal (som de slog hemma!), 1-2 mot Liverpool (som de slog hemma!), 0-5 mot United och redan nämnda 1-9 mot Tottenham. Ojämna som sagt, men rätt konsekvent dåliga på bortaplan, faktiskt sämre än Burnley eller Hull som nämns som riktigt usla bortalag.

Chelsea å sin sida är Europas näst ledande lag när det kommer till att göra mål. (Vi räknar de stora ligorna så Ajax får bara hedersomnämnande). Barcelona ligger efter, dock har Real Madrid gjort ett mer (bägge har dock en match mindre spelad!). Särskilt många gör vi på hemmaplan, som tre matcher med sju gjorda mål i och fler matcher med många mål. Enda förlusten var skammen mot City och enda andra poängtappet var mot Everton som lyckades göra mål på varje sätt som går med turens hjälp. Inklusive bollar i ryggen på stackars Drogba. Av våra just nu 95 mål har 60 stycken kommit på Stamford Bridge! (Släppt in 14). De fyra senaste hemmamatcherna har målsiffrorna 19-2 till Chelseas fördel.

Dock finns det en person som i veckan talat med sina spelare om en hjärtknäckande erfarenhet så här inför sista matchen på säsongen. Det är Carlo Ancelotti som väl vet hur det känns att missa på sista delen av upploppet. Allt hans Juventus behövde göra var att slå Perugia i säsongens sista match och titeln var deras. I hällande regn vann Perugia (visserligen hemma) dock med 1-0 och Lazio tog hem titeln år 2000. Carlo har övertygande berättat om det här för sina spelare i hopp om att tända dem ytterligare. Snacka om skräckhistoria för oss som inväntar vad som ska hända om bara lite mer än ett dygn.

Skadeläget är detsamma med Essien, Bosingwa, Carvalho (har börjat kunna löpträna) och Mikel borta. Den senare har i veckan genomfört en mindre meniskoperation men ska kunna vara spelklar i god tid för VM. Essien har tagits ut i Ghanas preliminära VM-trupp men något klart besked om han kommer att kunna delta finns inte. Bosingwa är som vi vet redan borta från VM-diskussionen.

Jag tror på det lag som jag gissade på mot Liverpool (och fick rätt) som startlag även denna gång. Det vill säga:
Cech - Ivanovic, Alex, JT, A Cole - Lampard, Ballack, Malouda - Kalou, Drogba, Anelka

Efter matchen (konstigt nog oavsett resultat) kommer ungdomslaget U-18 som vann FA Yout Cup att paradera runt Stamford Bridge med sin buckla. Låt oss innerligt hoppas att seniorerna gör dem sällskap med Barclay's Premier League-bucklan.

 

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.