AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 37 sp 26 v 5 o 6 f 95 - 32 mål 83 poäng

2 maj 2010

Nära nu

Chelsea var överlägset Liverpool på Anfield. Trötta hjärnor, en spelare som inte kan spela högerback och trötta ben hjälpte Chelsea, men det var inget snack om saken. Bara ett lag var värt segern på Anfield och det var Chelsea.

Liverpool åstadkom ett enda skott på mål, när hände det senast på Anfield? Chelsea hade 10 skott på mål!

Deras ikon, Steven Gerrard gjorde en fullständigt huvudlös passning till Reina som Drogba genomskådade. Mål för Chelsea, delad ledning i skytteligan.

Chelsea hade massor av chanser men Liverpools bäste spelare Pepe Reina höll nere siffrorna. Lampard, som varit helt otroligt fantastisk den här våren gjorde sitt 21a mål i ligan. Det borde varit fler av Chelsea.

Chelsea har gjort 135 mål totalt den här säsongen. Klubbrekord, med 13 mål. Vi är två mål från att tangera ligarekordet i PL med 97 mål. (United 1998-99 tror jag det var).

Drogba delar skytteligaledningen på 26 mål och han har gjort otroliga 14 assist. Lamps har bara 12 som jämförelse. Rooney har knappt några assist.

Petr Cech har hållit nollan 16 gånger den här säsongen. Delad ledning i Golden Glove med Pepe Reina. Ändå är han kritiserad?

När det här skrivs ligger Sunderland under på Stadium of Light, så matchen pågår ända in i målsnöret nästa söndag. Som väntat, men lite hopp hade man ju att Sunderland skulle bjuda upp till dans, men Steve Bruce, kapten i United under många år, har aldrig någonsin bjudit upp till dans mot United. Han har aldrig tagit en enda poäng mot sin gamla klubb. Anmärkningsvärt faktiskt.

Domare Wiley var en ren katastrof första halvlek, blundade för de mest uppenbara fel som en solklar straff för Chelsea. Nu spelade det ingen roll, men ni kan ju tänka er vad sir Rednose hade sagt.

Chelsea har varit det klart bästa laget i Premier League i år, ändå pågår matchen in på mållinjen därför Chelsea har blandat fantastiska insatser med väldig dåliga. Närmast mot Tottenham, Man City, Wigan, Villa. Även Evertonmatchen var dålig. Och några usla oavgjorda matcher. Ändå har Chelsea vunnit samtliga matcher mot de traditionella Big Four, så en ligavinst är onekligen välförtjänt. Arsenal smög nästan upp och hotade utan att vinna en enda match mot topplagen. För de neutrala har det varit en spännande PL-säsong, för oss mindre neutrala - hade man nog hoppats att Chelsea långt tidigare hade tagit fördel av de fördelar de spelade sig till. Som sagt, inget är klart förrän söndag eftermiddag nu. (Om inte Sunderland presterar något sent i deras match)

Det är inte klart. Vi får inte glömma det och ta ut något i förskott, inte i år.
Wigan måste fortfarande besegras på Stamford Bridge. I en revanschmatch efter fiaskot på DW Stadium. Cech utvisad, billig straff och avgörande mål på övertid när Chelsea saknade ännu en spelare som skadat sig (A Cole tror jag?). Hemsk eftermiddag, men...

Nu måste Chelsea visa klass, som idag och som i så många andra matcher på söndag och besegra Wigan. Vi är självklart kapabla till det. Fullt fokus. Förtjäna titeln mot ett Wigan som inte har något att spela för utom äran.

Tyvärr alltså fortfarande hjärtattackläge, men kanske bra för det tvingar Chelsea att vara skärpta in i det sista. Och helgen därpå kan en ev trippel fullbordas (även om vi ser den som en dubbel). På tisdag tror jag utan tvekan att Chelseas ungdomar tar hem första FA Youth Cuptiteln sedan 1961. De var överlägsna i torsdags men det slutade 1-1 borta. På Stamford Bridge tar kidsen hem det, klart.

 

PS- Grattis till Stoch och Rajkovic, Chelseas spelare i Twente som idag blev holländska mästare. Managern Steve McLaren, the man with the brolly, är nu favorit att ersätta den misshandlade Zola i West Ham. Stoch har varit mycket bra i Twente i år och måste anses vara en ung spelare för a-truppen nästa år. Trots att Ancelotti redan identifierat fem unga spelare som kommer att vara med. Chelsea kommer inte att handla många spelare i sommar, kanske ett stort namn, framtiden ligger i vår numera utmärkta akademi. Och framtiden ser väldigt ljus ut.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.