AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 36 sp 25 v 5 o 6 f 93 - 32 mål 80 poäng

29 april 2010

Kryss i första finalmatchen

Chelsea var det bättre laget men matchen slutade oavgjort. Den första finalmatchen i FA Youth Cup mellan Aston Villa och Chelsea slutade 1-1 ikväll.

Villa tog en tidig ledning efter misstag av Chelsea. Målskytt förvararen Daniel Devine som i 19e minuten kunde nicka in ledningen.

Chelseas kvittering kom också från en försvarare. Den här gången av Jeffrey Bruma, det kanske största löftet av alla ungdomarna och den ende som spelat i A-laget. Bruma satte en fin frispark.

Villa räddade också ett givet mål när en av försvararna klarade bollen på mållinjen när målvakten var överspelad. Matchen spelades i högt tempo. Svensken Marko Mitrovic gjorde inget mål idag men var ett ständigt hot för Villas försvar.

Laguppställning:
Sam Walker
Billy Clifford
Rohan Ince
Jeffrey Bruma
Aziz Deen-Conteh
Conor Clifford(k)
Jacopo Sala
Aliu Djalo
Marko Mitrovic
Joshua McEachran

Returen på tisdag 4 maj på Stamford Bridge. Jag tror inte bortamål räknas dubbelt så utgångsläget är jämnt. Matchen visas i Viasat Fotboll.

---

DIDIER DROGBA OMSLAGSPOJKE

Didier Drogba är omslagsbild på Time Magazine. En ära som förunnats mycket få idrottare, nämnas kan Muhammed Ali och Michael Jordan. Ännu mer ära ligger i sammanhanget då Time rankar Didier Drogba som en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen.

Detta gäller landslagsmannen Didier Drogba mer än Chelseaspelaren Drogba.

Drogbas inflytande och status i Afrika är enorm och han räknas som en hjälte i sitt Elfenbenskusten för sitt agerande för att ena de tidigare stridande fraktionerna i det inbördeskrig som slet sönder nationen.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.