AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 35 sp 24 v 5 o 6 f 86 - 32 mål 77 poäng


23 april 2010

Inför Potters II

Chelsea måste våga vinna. Det är en klyscha men klyschor har den obehagliga tendensen att faktiskt alltför ofta vara sanna. Det här är sant, Chelsea måste våga vinna. Ett exempel alldeles nyligen var Durgårdens hockeylag som i femte finalen i Jönköping inte vågade vinna och mycket riktigt åkte dit i sudden death efter att hela tiden lett matchen.

Stokes bäste försvarare Ryan Shawcross räknar med att komma ifråga på söndag efter först varit avstängd och sedan missat ett flertal matcher på grund av skada. Kanske ska han bli den som Stoke lutar sig på i sitt 67:e försök att slå ett s k Big Four-lag på bortaplan.

I Chelsea lär Carvalho och Mikel saknas förutom det vanliga gänget med Bosingwa och Essien.

Något som dock inte får saknas är motivation, hunger och klass. Jag vill se ett Chelsea som går för seger och många mål från första sekunden i matchen. Inte ett lag som vill kolla in vad som händer tills de får ett mål i baken. Ingen behöver väl ändå påminnas om vad den här matchen betyder efter (det onödiga) fiaskot på White Hart Lane?! Framförallt vill jag inte se minsta lilla antydan till att Chelsea underskattar Stoke och förväntar sig en vinst bara för att vi är bättre, ligger bättre till i ligan och har hemmaplan.

Det är inte som på Mourinhos tid att man inte blev nervös inför matcherna i slutspurten av de två ligasegeråren. I år har Chelsea blandat och gett så mycket att jag tillstår gärna att jag redan idag är nervös inför söndagens match.

Därtill har Drogba chansen att vinna skytteligan. Vi behöver förbättra målskillnaden som ju bara är mycket marginellt bättre än Man Uniteds även om vi gjort klart fler mål. (Tyvärr också släppt in fler än vanligt!). Drogba som tcks få mer och mer problem med sitt bråck. Vi såg också hur han haltade omkring i andra halvlek mot Spuds, absolut inte i fysisk toppform för tillfället. Han har dock avfärdat spekulationerna om en operation före VM, men funderar på att göra en efteråt. Han säger själv att han spelar på adrenalin för tillfället.

Petr Cech har chansen att vinna de Gyllene Handsken (Golden Glove) då han bara är en match efter Pepe Reina i antalet nollor den här säsongen. Petr har 14 (Reina därmed 15) nollor hittills. F ö samma resultat som delade tvåan Brad Friedel i Aston Villa.

JT är förstås borta efter sitt personliga hjärnsläpp på tre minuter mot Tottenham. Två tuffa gula kort och han förstörde inte bara den matchen utan får också sitta på läktaren på söndag.

Vi måste vinna allt får att nå vårt mål och dröm med en första dubbel. Den enda klubb i modern tid förutom de röda som klarat det. (De röda= Arsenal, Liverpool, Man U). Yterligare tre klubbar har tagit hem The Double, men det är så länge sedan att knappt några lever som fick uppleva det.

Lite oroande är att Manchester United spelar redan på lördagen. Tappar de poäng där är det självklart ett stort plus för oss, men det kan också innebära att liknöjdhet och belåtenhet smyger sig in inför Stokematchen. Något som Chelsea faktiskt inte kan kosta på sig även om United skulle förlora poäng till Tottenham liksom de andra topplagen (inte för att jag tror det, men de vita har onekligen överraskat både upp och ned senaste veckorna). Nästa helg handlar det om Liverpool och ingen utom de vet om de hellre ser Chelsea än Man United som ligasegrare!

---

Datum för finalerna i FA Youth Cup har satts. Chelsea möter där Aston Villa som lite överraskande slog ut Newcstle i semin. Chelsea börjar borta 29 april och tar hem pokalen (!?) hemma på Stamford den 4 maj. Förhoppningsvis kan matcherna ses i Chelsea TV på Viasat men ännu har inget sagts.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.