AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 35 sp 24 v 5 o 6 f 86 - 32 mål 77 poäng


17 april 2010

Vilken katastrofmatch

Chelsea började lojt mot Tottenham och allt som kunde gå snett i den här matchen gick snett.

Ancelotti tog utan tvekan ut fel lag. Hur han kunde sätta Ferreira mot formspelaren och kvicksilvret Gareth Bale är fullständigt obegripligt. Joe Cole startade och han har ännu inte varit bra i en enda match i år som han startat, bara när han kommit in.

Mikel blev tidigt skadad.

John Terry fick bollen på handen, eller fick han det. Mycket tveksamt men straff blev det efter förra veckans kontroverser. Ferreira var utklassad av Bale som till och med kunde sätta tvåan med fel fot efter att ännu en gång gjort bort portugisen.

I halvtid bytte Ancelotti in Anelka och Ivanovic. Innan matchen ens hann komma igång igen drog Drogba upp sin ljumskskada och haltade av. Men alla byten var gjorda.

Sedan skaffar sig John Terry snabbt två gula kort för vårdslösa tacklingar, även om han bägge gångerna faktiskt träffade bollen, och åkte ut.

Matchen var självklart helt körd.

Det som såg så lovande ut när dagen började är inte kolsvart men oj oj så tung den här dagen blev då United också mycket turligt vann i sista sekunderna mot City.

Ligan är återigen helt öppen och Chelsea måste alltså nu återigen vinna samtliga matcher. Och det känns så ruskigt onödigt. Så ruskigt onödigt. Hade Chelsea varit på tårna, hade Lampard fått in sin fina volley och hade Ancelotti matchat Tottenhams bästa spelare med en spelare med samma kvalitet istället för långsam markeringsspelare mot ett kvicksilver...

Ingen tur, särskilt inte med domsluten (Dowd var inte bra), slarv och fel laguttagning. Nu finns det inga som helst marginaler även om vi fortfarande har en poäng upp på United. Men oj så mycket svårare och mörkare det ser ut helt plötsligt. Vid varje tillfälle den här säsongen Chelsea haft möjlighet att skaffa sig marginaler så de slarvat bort det. När Chelsea dessutom åstadkom något inträffade de mest konstiga saker, bollar som tog på andra och gick konstiga vägar, nickar som räddades av nackar när Gomes var överspelad. Suveräna räddningar av Gomes. Bara en sådan där dag - men ack så avgörande sådan där dag. (I ärlighetens namn gjorde Cech också några riktigt bra räddningar).

Går det att vinna ligan utan något som helst flyt? Jag kan inte svara på det, men jag kan inte tycka Chelsea haft turen med sig den här säsongen.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.