AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 34 sp 24 v 5 o 5 f 85 - 30 mål 77 poäng


14 april 2010

Dåliga förlorare och ny tröja

Owen Coyle har med full energi beslutat sig för att bli en av de där usla förlorarna som tycks frodas i nordvästra England. Hans utfall efter matchen i tisdags är löjeväckande, och pinsamma. De minskade allvarligt min respekt för honom.

Bolton hade enligt officiell statistik inte ett enda skott, inte ett enda, på mål under hela matchen. Ändå låtsas Coyle som om de förlorade matchen på domaren Probert. Vilket inte är sant. Om Drogba rörde bollen med handen kan jag inte säga, mer än Coyle, för jag såg ingen hands och inga repriser (som Coyle inte heller tittat på innan sin magsura reaktion) visades på den incidenten. John Terry-incidenten var absolut inte hands, viket också linjedomaren som stod med fri sikt ca 15 m bort genast visade. Terry har också sagt att han inte rörde bollen med handen och det finns inget alls i repriserna som visar ens ett frågetecken om att han skulle rört den med handen. Den tog tydligt på övre vänstra bröstkorgen. Coyle satt 70 m bort och kunde bara med kikare ens se Terrys rygg då hela incidenten var ut mot bortre sidlinjen där linjedomaren stod.

Sour grapes Coyle.

Domaren dömer som Ancelotti gjorde klart och att efteråt kommentera det är inte hans stil. Fast ibland, kom ihåg Øvrebø, då måste domarinsatserna kommenteras... Personligen tycker jag Proberts insats var OK även om han borde varnat Davies väldigt mycket tidigare och förmodligen varnat honom flera gånger. Liksom Robinson som satte i system att helt sonika springa ned spelare när de fick bollen. Handssituationerna orkar jag inte beröra mer, för de förekommer numera i precis varje match. 5-domarsystemet måste kanske införas även om målkameror införs?!

Det är kanske löjligt att bli upprörd över sånt här gnäll, men då tidningarna vräker ut det utan att sätta någon som helst relevans till andra händelser då blir man bara trött. Chelsea won fair and square och det är bara löjligt att leta händelser som tidningarna påstår skulle avgjort matchen till deras favoritlags fördel istället.(Alltså inte nödvändigtvis det lag som spelade i matchen). Varför nämner de inte att Zat Knight förmodligen hade en hands i Boltons straffområde? Lika uppenbar som någon annan som nämns. Varför nämner de inte att Kevn Davies borde haft flera gula kort för sina rena överfall på chelseaspelare. Den enda tackling han gjorde som var nästan schysst var väl när han nickade ihop med Zhirkov så att ymnigt blodvite uppstod. Davies är en duktig spelare, men inte särskilt stilren om vi säger så.

Chelsea spelade inte bra. Det var krampaktigt. Kanske nervöst? Ändå hade Chelsea tre missade frilägen, en klockren stolpträff och 21 avslut mot mål. Bäste spelare i Bolton var inte Jack Wilshere, det var utan tvekan Jussi Jäskeläinen som räddade dem från en större förlust, trots att Chelsea inte var bra.

 

Nya tröjan

Chelseablog har avslöjat bilderna på den nya Chelseatröjan. Ett klart steg framåt jämfört med årets rustningsliknande monstrositet. En av de sämsta på länge. Jag tycker den nya ser rätt bra ut på första bilderna. Sedan vet man ju inte hur färgen är i verkligheten. Rent generellt tycker jag de senaste årens modeller varit lite för ljusa. Röda detaljer är dock ingen höjdare. Tycker inte heller linjerna på strumporna är lyckade, särskilt inte för spelare som Terry som gärna viker upp strumporna över knäna som japanska skolflickor! Men v-halsen är inte så dum.


Fast Malouda, vita skor till vita strumpor.... Tur jag inte skriver en fashionblogg - fast då hade jag kanske fått lite gåvor också.

Och varför är benskydden så små och korta numera? Skyddar de verkligen mot något?

Döm själva.

 

 

---

Ikväll är det en mycket intressant match med många olika implikationer på striden om ligasegern och fjärdeplatsen.

Arsenal, med van den Persie på bänken, möter ärkefienden Tottenham borta. Samma Tottenham som förlorade FA Cupsemin mycket överraskande mot krislaget Portsmouth i söndags och som möter Chelsea, också hemma, på lördag kväll. Tottenham behöver desperat poäng inför matchen mot Manchester City om fjärdeplatsen och har ett mardrömslikt spelschema med Arsenal, Chelsea, Manchester United i rad!

Kanske tar de poäng mot Arsenal, vilket bör gynna Chelsea inför lördagen. En förlust för Tottenham ikväll och de kommer att ha käkat än mer tagggtråd inför Chelseamatchen.

Gissa vilka jag för en gångs skull kommer att hålla tummarna för.... ;-) En ledtråd, de har trevligare fans i Sverige än i England och fansen är trevligare och mindre inbilska än motståndarnas här i Sverige! Heja oavgjort!

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.