AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 33 sp 23 v 5 o 5 f 84 - 30 mål 74 poäng


12 april 2010

Inför Trotters

SENASTE NYTT:
Carlo Ancelotti har antytt flera ändringar i laget för att få fräscha spelare mot ett vilat Bolton. Han har redan gjort klart att Ballack och Salomon Kalou kommer att starta istället för Deco och Joe Cole. Däremot säger han inget om Ivanovic är tillbaka i startelvan.

---

Varje match nu är som en cupfinal. Chelsea har vid flera tillfällen tidigare den här säsongen varit i en position då vi hade kunnat rycka ifrån, och misslyckats.

Det får inte längre ske även om Manchester Untied igår gav oss en fribiljett till den åkturen genom att liksom Chelsea bara klara oavgjort mot Blackburn.

Det är sex matcher kvar den här säsongen och Chelsea bör vinna samtliga för att vara säkra på dubbeln. Fem av matcherna är i ligan och teoretiskt kan Chelsea förlora en match och ändå vinna över Arsenal på målskillnad, den är överlägsen Arsenals. Vi har en förlust eller två oavgjorda tillgodo på Man U men endast 4 mål tillgodo på målskillnaden där.

Så enda sättet att vara säkra är att först vinna över Bolton imorgon, följa upp det och vinna över Tottenham, Stoke, Liverpool och Wigan. Tottenham har en svår match mot Arsenal, en match där vi kan ha förhoppningar om att de ställer till det för sin ärkerival efter den överraskande förlusten mot Portsmouth i cupen (vilken härlig match det var!). De har också en väldigt viktig fjärdeplats att kämpa om. Tottenham borta blir inte lätt men vi ska ändå klara det. Svåraste matchen är självklart Liverpool borta, oavsett om de har en fjärdeplats att kämpa om eller inte. De vill inget hellre än sätta käppar i hjulen för oss. Stoke har aldrig vunnit i PL på Stamford, även om de självklart inte kan underskattas. Wigan, det är en match som kan bli väldigt svår eller mer avslappnad - allt beror på om bottenstriden är avgjord då. Om Wigan riskerar att åka ur kan den matchen bli en ren mardröm med hur mycket nerver och kämpa och vilja som helst. Den kan också vara helt oviktig om Chelsea vunnit de fyra andra matcherna, för då är ligan redan vunnen.

Vi kan dock spekulera hur mycket som helst. Först måste Bolton besegras. Bolton tillhör bottenskiktet och är ännu inte säkra även om jag är övertygad om att de tillhör lagen som stannar kvar i PL. De är dock nästan lika ojämna som Wigan, blandar och ger ordentligt.

I den form som Chelsea; Lampard, Malouda och Drogba är ska Chelsea vinna klart.

Det är heller ingen tvekan om att Chelseas spelare är medvetna om matchens betydelse. Både Terry och Drogba har redan varnat för att matchen måste vinnas. Hoppas det inte innebär att spelet knyter sig som ofta är fallet när en matchs betydelse står klar för alla. Se Intermatchen hemma som ett mycket varnande exempel.

Bolton har sedan tränarbytet blivit ett spelande lag igen. Det är en process som inte går helt smärtfritt (fråga Wigan), men som är positiv inte minst för vårt svenska bidrag Johan Elmander i Bolton. Owen Coyle har ett hyfsat spelarmaterial att välja från. Stjärnan är förstås Kevin Davies. Klasnic har haft en bra säsong. De har två mycket intressanta lån i Jack Wilshere och Wladimir Weiss. Elmander är redan nämnd, målvaktsveteranen Jussi Jäskeläinen har räddat dem flera gånger i år. Fabrice Muamba var mycket bra i U-21 EM och har gjort ett bra jobb under säsongen. När Coyle fått det nya sättet att spela att stämma tror jag Bolton kan etablera sig som ett stabilt mittenlag i ligan.

Vi kan också hoppas att Jlloyd Samuel gör ett lika stiligt självmål imorgon som han gjorde mot Man U!

Chelsea blir allt mer skadefria även om det är för tidigt för Ashley Cole och Michael Essien. Carvalho är också på återhämntning men inte aktuell. Bosingwa är borta för säsongen. Ivanovic var tillbaka redan i helgen och jag tror nog att han kommer att spela på högerbacken igen imorgon.

Min gissade startelva:
Cech - Ivanovic, Alex, JT, Zhirkov - Deco, Mikel, Lampard - J Cole, Drogba, Malouda

Det innebär att Anelka startar på bänken igen, men det är rätt att prioritera Drogba just nu även om det finns skäl att vila honom inför Tottenhammatchen också. Men Drogba har en skytteliga som han kan vinna och det tycker jag han ska få chansen att göra.

Tips. 3-0 till Chelsea.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.