AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 33 sp 23 v 5 o 5 f 84 - 30 mål 74 poäng


10 april 2010

Dubbeln lever, Wembley nr 3

En klar seger, även om siffrorna satt långt inne, över Aston Villa gav Chelsea en andra raka FA Cupfinalplats. 3-0 slutade matchen efter tre riktigt fina mål i slutet av matchen.

Villas chans låg som jag skrev i att få första målet. Nu fick de inte det trots en straffsituation där de flesta ansåg det var straff utom en extremt välplacerad Howard Webb som stod bara tre meter med fri sikt ifrån. Jag är inte lika övertygad som kommentatorerna om att det var straff, men hade nog inte protesterat heller. I vilket fall som så blev det ingen och ärligt talat hade Aston Villa inte ens en riktig målchans i hela matchen. Petr Cech hade faktiskt en lugn kväll på Wembley.

Villa startade som väntat bäst men fick inget riktigt tryck på Chelsea trots en bra insats av Milner. I andra halvlek hade Chelseas passningsspel och rörliga spel tagit musten ur dem och segern var fullständigt rättvis även om målen kom sent.

Det var andra matchen på Wembley i år och andra segern. Den tredje Wembleymatchen kommer förhoppningsvis den 15 maj. Motståndare blir Tottenham eller Portsmouth. Tottenham är stora favoriter till seger i den andra semifinalen imorgon. Samma Tottenham som vi möter i norra London redan om en vecka. En mycket viktig match där en seger kommer att bära en lång väg mot en första dubbel någonsin för Chelsea.

Matchhjälte och kanske bäste spelare var efter en trög start där han haltade runt rätt mycket (oroande), Didier Drogba som visade vägen med sin fantastiska styrning på Terrys lite sneda skott. Fast Chelsea gjorde sedan två mål efter att han gått av för säkerhets skull. Ballacks passning till Maloudas tvåa var en ren och skär njutning, liksom klassen, iskylan och härligheten i Lampards fantistiska kontrollerade trea. Osjälviskt framspelad av Anelka. Drogba, Malouda, Lampard - de namnen har verkligen skrivits in i matchprotokollen de senaste veckorna. Vilken form de är i just nu, nästan overkligt.

---

Och så självklart stort grattis till våra gamla hjältar Gianfranco Zola som tog en superviktigt seger i nedflyttningsstriden men ännu mer till Roberto di Matteo som tog upp West Bromwich Albion till Premier League igen idag, fem omgångar före slutet.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.