AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 33 sp 23 v 5 o 5 f 84 - 30 mål 74 poäng


9 april 2010

Inför Wembley, FA Cup semin mot Aston Villa

Det lär utan tvekan bli ett väldigt motiverat Aston Villa som inget hellre vill än få revansch på Chelsea när de springer ut på en Londonarena för andra gången på 14 dagar, mot samma motstånd. Förra matchen slutade med en våldsamt utspelning och hela 7-1 till Chelsea.

Ett resultat som säkert kommer att ge Aston Villa tändvätska inför den avgörande semin mot Chelsea, de regerande FA Cupmästarna.

Det är ändå så att Chelsea är ett bättre lag än Aston Villa oavsett det faktum att Aston Villa är ett av de lag vi normalt har haft svårast mot de senaste åren. Förra matchen kunde Chelsea utnyttja detta faktum till fullo, det lär säkert bli en tuffare match och betydligt mer tillknäppt den här gången.

Precis som före förra matchen talas det om skadeproblem i Aston Villa, och hälseneskador specifikt. Förra gången kom alla omtalade skadeproblem till start utom Emile Heskey. Den här gången är det framförallt Richard Dunne som haft en succéartad säsong i Birmingham sedan han lämnade City som ska testas sent.

Chelsea har för en gångs skull nästan bara goda nyheter på skadefronten. Branislav Ivanovic förväntas återvända som avbytare efter sin skada. Hilario som tydligen ska vara förstaval för cuperna är dock lite osäker och testas sent.

Ännu roligare är att Ashley Cole och Michael Essien väntas återvända innan säsongen är slut. Cole kan kanske vara tillbaka mot Stoke, och The Bison kan kanske spela veckan efter. Stokematchen spelas 25 april, dvs om drygt två veckor. Dvs bägge kan spela mot Liverpool och det skulle ju vara härligt att kunna välja mellan dem också, även om jag tycker Zhirkov har varit en utmärkt ersättare till A Cole. Cole hade dock till sin skada kanske sitt livs bästa säsong... En matchklar Essien skulle förstärka vilket lag som helst i världen!

Enligt uppgift är Carlo helt på det klara med hur försvar och mittfält ska se ut, men funderar kring målvakt och anfall, förutom Drogba framåt.

Malouda måste ju helt enkelt spela i den form han är, allt annat är tjänstefel. Joe Cole står förmodligen närmast en start, till förfång för Anelka som tappat sin januariform även om han gjorde ett gott jobb mot Man U. Det känns dock som om Joe Cole får en chans att övertyga Capello om att han ska ha en plats i Englands VM-trupp efter sitt snyga mål på Old Trafford.

Det skulle ge den här elvan om Hilario är spelklar:

Hilario - Ferreira, Alex, JT, Zhirkov - Deco, Mikel, Lampard - Malouda, Drogba, Joe Cole.

Men det kan också bli:

Cech - Ferreira, Alex, JT, Zhirkov - Lampard, Mikel, Malouda - Anelka, Drogba, Joe Cole

eller... ;-)

Så våra blå hjältar, fortsätt som ni spelat senaste veckorna och ta Chelsea till ännu en FA Cup final och senare triumf (med största säkerhet mot Tottenham för inte kan brandskattade Pompey överraska igen?). Dubbeln lever även om vi kanske förlorar serieledningen den här helgen då United återigen har en match tillgodo efter söndag. De spelar dock mot mycket svåra Blackburn borta och de är klart skakade efter den senaste veckan. Det är inte omöjligt att de tappar poäng igen. Chelsea möter sedan Bolton hemma i sin hängmatch på tisdag, vilken måste bli vinst. Arsenal däremot har på onsdag Tottenham borta och det är en hatmatch som Spurs väldigt gärna vill vinna.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.