AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 32 sp 22 v 5 o 5 f 82 - 29 mål 71 poäng


27 mars 2010

Lampard tredje bäst genom tiderna

Sju ett. 7-1. Fyra mål av Frank Lampard som därmed blev historisk.

En mycket övertygande seger mot Aston Villa, mycket övertygande. Det var väl bara Ferreira som hade en del problem, resten av Chelsea var oerhört bra - fast Drogba satt på bänken för att inte riskera sin skada. Att Villa fick ett kvitteringsmål kändes väldigt lyckosamt, för dem, det var i princip deras enda anfall på hela första halvleken. I andra började de bra, men sedan visade Zhirkov sina kvaliteter och Chelsea kunde rusa ifrån. Två straffar fick Zhirkov med sig när han gjorde sina räder in i straffområdet, det var verkligen utdelning. (Den första kanske lite billig, men ändå inte fel. Den andra klockren). Framspelningen till Maloudas första mål var en ren delikatess, och då var kanske Decos boll till Zhirkov före den ännu bättre.

MEN MATCHENS SPELARE VAR FRANK LAMPRD

Två spelmål och två straffmål gjorde Frank Lampard, en mittfältare, till Chelseas tredje bäste målskytt genom tiderna. Han gick i en och samma match upp lika med Bentley och Osgood på 150 och förbi dem.

Lamps har nu 151 mål som ensam tredje bäste målgörare någonsin i Chelsea. Bara Bobby Tambling och Kerry Dixon har nu gjort fler mål än Lampard. Och spelar Lampard på den här nivån ett par år till är kanske Dixon inom räckhåll.

7-1 mot ett topplag som Aston Villa. Det kan vi kalla revansch för förlusten i Birmingham och en härlig varning inför semifinalen i FA Cupen om två veckor på Wembley.

Serieledningen är åter vår, även om United kan ta tillbaka den senare i kväll. En härlig självförtroendehöjare inför det avgörande mötet mot dem på lördag. Då lär vi också få se hur en tuff bortamatch mot Bayern München på tisdag påverkar sir Rednose's män.

Att tur-arsenal också tappade poäng på övertid gjorde dagen än härligare. Man U hade "som vanlit" hjälp av ett självmål och vann sedan stort över Bolton, fast jag tyckte ändå inte att de imponerade. Inte alls lika mycket som Chelsea.

Titelfajten fortsätter och man kan bara gissa hur det ska sluta, men det är helt klart fördel för Chelsea och Man U gentemot Arsenal för tillfället. Om matchen nästa lördag slutar med vinst för ett av de lagen tror jag att det är vinnaren. Trots att Chelsea har ett så ruskigt tufft avslutningsprogram. Det gör dock att Chelsea kanske inte återfaller i sin försyndelse i en del matcher i år, att underskatta och förbli liknöjda efter att tagit ledningen. Det kommer att bli skärpning hela vägen om Chelsea slår United, och om vi ska döma enbart från dagens matcher - då vinner Chelsea lätt på Old Trafford. (Tyvärr är det ju inte riktigt så enkelt när det ska göras, då gäller inga gamla matcher. Förhoppningsvis tar matchen mot Bayern på United)


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.