AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 30 sp 20 v 5 o 5 f 70 - 28 mål 65 poäng


23 mars 2010

Inför Pompey borta

Inför ett möte med Portsmouth känns det lite fel att gnälla, för jämfört..., men jag tänker ändå göra det. (Jag lider verkligen med Pompeys fans över hur deras säsong och hur deras klubb har behandlats).

Som om det inte räcker med att Carlo Ancelottis fega italienska fotbollstaktik kostade oss Champions League och med stor säkerhet Premier League förra veckan, fortsätter skadeeländet.

Senast ut för en månad med en knäskada är Branislav Ivanovic. Den enda spelare som ännu inte hade varit skadad i år. Det innebär att vi saknar våra bägge högerbacksalternativ och får lita på Paolo Ferreira i den positionen. Till vänster lär Zhirkov nu få starta och förhoppningsvis får lite förtroende av Ancelotti. I mitten däremot har vi bra täckning för tillfället då Ricardo Carvalho är spelklar igen. Juliano Belletti har små skadeproblem, men framförallt måste han väl avtjäna sin tredje matchs avstängning för frilägesutvisningen när han snubblade ihop i Citymatchen.

Det här är vår hängmatch, den som skulle fört upp oss i topp igen om Chelsea inte hade gjort fiasko på Ewood Park med den fega taktiken att spela på resultatet. Sådant som italienska lag kanske kan, men Chelsea uppenbarligen inte kan. Om det är något vi lärt i år är att vårt försvar är inte vad det har varit och vi har tappat poäng och ledningar i parti och minut hela säsongen. Vi har blandat mycket bra insatser särskilt mot topplagen med urusla insatser borta och mot sämre lag. Chelsea hade titeln i sina egna händer och nu åtta matcher före slutet har vi spelat bort den.

Förmodligen har vi spelat titeln i händerna på Arsenal, ett lag som inte slagit ett topplag på hela säsongen. Om vi inte tankar matchen mot Manchester United och låter dem vinna på Old Trafford. Både United och Arsenal har gång på gång bevisat att de har den tur som behövs för att vinna en liga så jämn som årets så jag är inte förvånad.

Vi får hoppas på FA Cupen nu och att laget avslutar på ett hedervärt sätt. Kanske kan det lära Ancelotti hur Chelsea ska spela, som mot topplagen även i så kallade enkla matcher. Och aldrig någonsin mer som mot Inter hemma eller så tafatt och simpelt som mot Blackburn. Gå och se ungdomslaget spela Carlo så du lär dig något!!!! Wilkins var där, Lampard var där men inte Ancelotti....

Om Petr Cech är spelklar har inte avslöjats, enligt alla tidigare rapporter skulle han vara spelklar redan mot Blackburn vilket han inte var. Så gissningsvis fortsätter Turnbull i mål. Han kan ju inte lastas för de mål som han släppt in då det var mindre bra försvarsspel som gav Inter och Blackburn målen, West Hams mål hade han inte en chans på.

I försvaret är frågan om Alex eller Riccy startar, utöver dem inga större frågetecken. Bruma som gjorde en solid och inte särskilt besvärlig insats i måndagsmatchen lär nog sitta på bänken som back-up. På mitten är frågan om Ballack är spelklar igen, troligen inte, vilket öppnar för Mikel, Lampard och Malouda med som vanligt den ur form Anelka och Drogba nu tillsammans med Kalou som på Ewood Park.

Portsmouth är i praktiken redan ute ur serien efter att fått nio poäng avdragna förra veckan men till skillnad från Chelsea svarade de på den förnedringen, orsakad av ohederliga köpare och ägare, med en seger mot bottenkollegan Hull. En seger som säkert höjde moralen hos Avram Grants män.

Allt annat än en klar seger för Chelsea är självklart ett fiasko, jag tar dock inte längre ut några som helst segrar i förskott. Hade inte Ancelotti varit Romans förstaval de senaste åren hade hans plats i Chelsea varit öppen för avsked efter den senaste månadens ständiga fiaskon. Tyvärr finns ju inte heller någon riktig ersättare, sir Alex lär inte vara aktuell, José Mourinho vore ett bra alternativ men känslorna mellan honom och Roman får ingen att tro på den möjligheten och bästa alternativet Guus Hiddink skrev ju tyvärr på för Turkiet och han är inte den som bryter ett kontrakt. Min inställning är också den att managers ska stanna en längre tid, men nu när Ancelotti har bevisat de farhågor jag hade mot honom ända tills han kom är jag mer osäker. Fast om han börjar spela den fotboll Chelsea spelade i början av hans sejour så kanske Chelsea kan komma igen, igen. Frågan är om Chelsea är villiga att ta en risksäsong med att spela ihop ett nytt yngre lag, eller om svaret blir att försöka köpa till sig snabba framgångar. Chelsea har ungdomarna, men på något sätt tror jag ändå svaret blir det senare.

I vilket fall som är Chelsea och fotbollssäsongen iskall mot bara för tio dagar sedan. Och hur trist är inte det.


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.