AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 29 sp 20 v 4 o 5 f 69 - 27 mål 64 poäng


20 mars 2010

Inför Rovers borta

Söndagens sena match mot Blackburn har plötsligt blivit en av säsongens avgörande matcher. Chelsea får helt enkelt inte förlora poäng utan måste också vinna på ett sätt som visar att fiaskot, för det var det, mot Inter var bara en tillfällighet. Utan Romans stora dröm, Champions League är ligatiteln viktigare än någonsin. Vi är fortfarande teoretiskt i ledningen om vi även vinner veckans match mot Portsmouth. Då ska Chelsea återigen leda Premier League även om det bara är med en enda poäng, fast vi möter ju åtminstone den ena konkurrenten i en match som kan bli oerhört avgörande.

Men först måste Chelsea vinna över Blackburn och det är inte så lätt som det kanske låter för många. Blackburn borta och hemma är två olika lag. Och Chelsea har redan förorat mot Blackburn den här säsongen på Ewood Park, visserligen efter straffläggning i Carling Cup, men ändå en förlust.

Utlånade Franco Di Santo lär inte få spela i Blackburn, men han har de senaste månaderna knappt startat en enda gång utan endast fått hoppa in, så det lär inte göra så stor skillnad för Blackburn. Jag är inte optimistisk angående Di Santos karriär i Chelsea heller, han och likaså tlånade Scott Sinclair (Wigan) har inte tagit chansen att visa vad de går för under sina utlåningar och jag tror de tillhör de spelare Chelsea säljer i sommar.

Carlo Ancelotti som så pinsamt förlorade den taktiska kampen mot Mourinho har försökt gjuta mod i Chelsea och det är självklart så att det är nu spelarna måste visa vad de verkligen går för genom att visa att tisdagen var en tillfällighet. Ancelotti har aviserat att han tänker inte göra några stora förändringar.

Den fråga som vi ännu inte har svaret på är om Chelsea får tillbaka Petr Cech i målet? Turnbull har inte gort bort sig men det var tydligt att Chelsea inte kände samma trygghet därbak med honom som målvakt som de gör med Petr Cech som ju är den som hållit nollan mest i Premier League i år.

För övrigt lär det nog bli samma lag som startade i veckomatchen, Så här är min gissning (jag hade för övrigt helt rätt i tisdags, vilket väl var första gången under säsongen Carlo inte överraskade i sin laguttagning):
Cech - Ivanovic, Alex, JT, Zhirkov - Ballack, Mikel, Lampard - Malouda, Drogba, Anelka

Glöm inte att Chelseas ungdomar också spelar mot Blackburns, som slagit ut ex Manchester United, i FA Youth Cup semifinal på måndag. Andra matchen, första vann Chelsea borta med 1-0. (bortamål räknas inte dubbelt). Matchen visas i Chelsea TV på Viasatsport.


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.