AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 29 sp 20 v 4 o 5 f 69 - 27 mål 64 poäng


16 mars 2010

Inför Nerazzurri II

Nerverna börjar göra sig påminda. Alla säger Chelsea har ett bra läge, men faktum är att vi förlorade i Milano tack vare en domare som inte såg tidernas straff och efter en frispark som träffade ribban istället för in i mål. Om Inter gör ett mål, och de har sannerligen forwards kapabla till det, måste Chelsea göra tre.

Nu ska vi inte se saker i svart, jag tror fortfarande Chelsea vinner. Men tufft blir det och det kommer att bli oerhört spännande att se vilken taktik JM väljer. Eto'o hävdar att Inter kommer att anfalla som på San Siro. Jag ställer mig tveksam, men de har bra forwards även om Balotelli fick stanna hemma i Milano efter ännu ett bråk med Mourinho. Ancelotti å sin sida hävdar att Chelsea inte kommer att ha bråttom att göra det viktiga målet, som om det är ensamt avgör det hela, utan kommer att ha tålamod och avvakta. Viktigt i det scenariot är självklart att Chelsea håller nollan hela vägen. Med ett ovant försvar kan det bli svårt. Turnbull gjorde ligadebut för Chelsea i helgen, han har faktiskt redan stått i Champions League mot Apoel hemma och det var inte en imponerande insats. Zhirkov har varit skadad i 3-4 veckor och bara spelat 10 minuter i lördags. Sedan är frågan om Carlo väljer den mest rutinerade Riccy Carvalho som är färsk tillbaka från skada eller den i form mycket imponerande Alex i försvaret bredvid givne JT och Ivanovic.

Inga lagnyheter har getts men jag gissar att Chelsea spelar så här:
Turnbull - Ivanovic, Alex, JT, Zhirkov - Ballack, Mikel, Lampard - Malouda, Drogba, Anelka med formspelaren Malouda i en framskjuten offensiv roll.

Inte ställde upp mot Catania så här: Cesar - Maicon, Lucio, Materazzi, - Zanetti, Stankovic, Cambiasso, Mariga, Sneijder, - Eto'o, Milito
Jag tvivlar på att den i matchen rätt usle Materazzi lär spela om Samuel är tillgänglig och fråga är väl om sverigebekantingen McDonald Mariga (Helsingborg) lär platsa på mitten.

Inter har usel bortastatistik i alla matcher på sistone. Chelsea har gjort mål i alla matcher på Stamford Bridge sedan april 2009. Inter har aldrig imponerat i UEFA-sammanhang i England. Lite statistisk att luta sig emot.

Mourinho har kaxigt förklarat före matchen att han aldrig förlorat på Stamford Bridge. Tyvärr minns han fel då han faktiskt förlorade en match april 2005 mot Barcelona med 2-1 på Stamford Bridge.

Att José Mourinho kommer att hyllas ordentligt före matchen är givet och så ska det vara, men under matchen lär hyllningarna enbart riktas mot Chelsea. Drogba har gått ut och vädjat till fansen om att ge Chelsea samma support på hemmaarenan som mot Liverpool och Barcelona tidigare i Champions League. Stämningen lär bli elektrisk.

Domare är Wolfgang Stark, en domare Inter inte lär gilla då han varit inblandad i matcher Inter inte gärna kommer ihåg. Chelsea har dock inga dåliga erfarenheter då han inte är en skandinavisk domare (eller den spanske senast) som vi har mycket dåliga erfarenheter av.

 


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.